Annonce
Kultur

Teatret vil være CO2-neutralt: - Vi kan alle gøre en forskel

Fredericia Teater med Søren Møller i spidsen vil være bæredygtigt både overfor klima, socialt og økonomisk. Ambitionen er at blive den mest bæredygtige kulturinstitution i Danmark. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Alt strøm til teatrets forestillinger skal komme fra vindmøller og personalets flyrejser skal kompenseres for CO2-udslip. Indsatsen skal gøre teatret til landets mest bæredygtige kulturinstitution.

Fredericia: Når teaterchef Søren Møller sætter sig i flyet til London eller New York, skal der fremover kompenceres for det CO2-aftryk, rejsen udløser. Når teatret skruer op for musicalen Tarzan i Falkonerteatret om et par uger, så vil de 255 kWh, som hver forestilling forbruger, være strøm, der er bæredygtig.

Det er blot nogle af de tiltag, teatret tager for at nå ambitionen om at være Danmarks mest ambitiøse kulturinstitution på bæredygtighedsområdet. Det oplyser Fredericia Teater i en pressemeddelelse.

- Vi har truffet beslutningen, fordi vi mener, at kulturlivet har alle muligheder for at danne frivillig fortrop i den grønne omstilling. Vi bør have et ligeså stærkt ønske om at sadle klimamæssigt om som de brancher, der af forskellige årsager sviner mere, end vi gør. For enhver bevægelse starter med en bevægelse – og vi kan alle gøre en forskel, siger teaterchef Søren Møller.

Indsatsen skal forankres i et bæredygtighedsudvalg på teatret. Allerede nu bliver alle indkøb fra forplejning til teknisk udstyr valgt efter et princip om bæredygtighed.

Teatret har desuden besluttet, at man fast vil CO2-kompensere alle forretningsrejser med fly og undersøge mulighederne for, hvordan man fremover kan kompensere for teatrets samlede klimamæssige aftryk.

Vi har truffet beslutningen, fordi vi mener, at kulturlivet har alle muligheder for at danne frivillig fortrop i den grønne omstilling.

Teaterchef Søren Møller

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce