Annonce
Hedensted

Teknisk udvalg siger ja til Jysk-plan - men naboerne skal tænkes ind

Jysk vækster med rekordfart, og det lægger pres på lageret i Uldum. Derfor gør virksomheden klar til nye udvidelser - men naboerne skal også lige høres, mener politikerne. Foto: Michael Svenningsen
Jysks planer om at brede sig yderligere i Uldum kommer til at berøre de nærmeste naboer. Teknisk udvalg siger ja til plan - men naboerne skal høres.
Annonce

Uldum: Jysk skal have lov til at udvikle sig, men ikke uden at tage hensyn til de omkringliggende naboer. Det mener politikerne i Hedensted Kommunes tekniske udvalg, som på et møde for nylig har sagt ja til en ny lokalplan for et område mellem Haurumvej og Vestvejen ved Uldum.

Det er den store dyne-virksomhed selv, der har bedt kommunen om at udarbejde lokalplanen, som dækker et 9,8 hektar stort område umiddelbart nord for Jysk.

Lokalplanen skal gøre det muligt at bygge i alt 45.000 kvm lager og anlægge et areal til udendørs opbevaring - men med en maks højde på 12 meter kommer det ikke til at fylde nær så meget i luften som Jysks seneste højlager, der rager 43 meter i vejret.

- Det kommer til gengæld ret tæt på tre naboejendomme, og det er vigtigt, at de også bliver tænkt ind i processen fra start. Derfor har vi i teknisk udvalg sagt ja til at sende lokalplanen i høring (den skal først godkendes af byrådet, red.), men med den tilføjelse, at der skal en dialog i gang mellem virksomheden og de naboer, der bliver berørt, siger formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

I oktober sidste år udvidede Jysk med et fjerde højlager i Uldum, som borgmester Kasper Glyngø indviede med en rapelletur. Selvom der ikke er konkrete planer for højlager nummer fem, så skal en ny lokalplan sørge for, at der bliver mulighed for det i fremtiden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Ingen morgensol

Steen Christensen (S), der også er medlem af udvalget, ville gerne have gjort endnu mere for at sikre, at naboerne bliver hørt.

- Det er en voldsom forandring, vi snakker om. Containere i 12 meters højde, larm og lys - og ingen morgensol de næste 100 år. Jeg så gerne, at Jysk havde startet en dialog med naboerne, inden vi sender lokalplanen i høring, siger Steen Christensen, der dog var den eneste i udvalget, der stemte for at udsætte lokalplanen.

Hvis byrådet følger teknisk udvalgs anbefaling og godkender lokalplanen på sit næste møde, skal den sendes i otte ugers høring, inden den kan vedtages endeligt. Her får naboer og andre også mulighed for at komme med indsigelser.

- Men i høringsfasen går det mest på det tekniske. Der tager man ikke hensyn til ting som morgensol. Desuden vil det lægge mere pres på Jysk, hvis vi først vil godkende lokalplanen, når der er en god dialog i gang med naboerne, og det synes jeg er på sin plads, siger Steen Christensen.

Annonce

Bekymring omkring vand

Han har også en anden bekymring i forhold til lokalplanen, og den går på vandet i området.

- Det er lige nu et anvendelsesområde for Kragelund Vandværk, og jeg vil gerne have undersøgt konsekvenserne ved et byggeri bedre, inden vi siger ja. Derudover er jeg i tvivl om, hvorvidt Lilleåen kan rumme alt det ekstra vand, der kommer, når man plastrer et stort område til med asfalt. Der er planlagt et vandresservoir, men jeg ville gerne undersøge nærmere, om det er nok, siger Steen Christensen.

Han understreger, at han ikke er imod Jysks planer, men han kan ikke se nogen grund til, at det skal gå så hurtigt.

Byrådet tager stilling til lokalplanen på sit møde 18. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce