Annonce
Vejle

Teltudlejer ønsker klarhed: Private må slå festtelt op i haven og invitere til stor fest

Det er igen blevet tilladt for private at slå et festtelt op i deres egen have uden at overtræde forsamlingsforbuddet på 10 personer. Arkivfoto: Martin Ravn
Der er netop kommet nye regler, der siger, at forsamlingsforbud ophører i private boliger og haver. Indehaver af Trekantens Telt- og Serviceudlejning, Martin Harrild, mener, at mange private borgere stadig er i tvivl, om de gerne må slå et festtelt op i haven, hvilket skader hans forretning.
Annonce

Vejle/Vluf: Tiden er igen kommet til private havefester i skyggen af festtelte og fadølsanlæg, hvis man fortsat overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Reglerne fastsætter, at man fortsat ikke må forsamles mere end ti mennesker. Men ifølge en ny bekendtgørelse om ændringer i forbindelse med forbuddet mod større forsamlinger, gælder dette forbud ikke længere i private boliger og haver.

Det har Sundheds- og Ældreministeriet fredag 22. maj meldt skriftligt ud i Lovtidende.

Og netop den information, mener indehaver af Trekantens Telt- og Serviceudlejning, Martin Harrild, er forbigået mange menneskers næser, hvilket kan såre hans forretning mere end nødvendigt.

- Det rammer os hårdt, hvis folk stadig frygter at leje festtelte til privaten. Det er som om, der stadig hersker tvivl blandt befolkningen, om man må dette eller ej. Men det må man ifølge de nye regler, og det har folk brug for at vide, da det er synd for de kunder, der endnu ikke ved, hvad der er lovligt at gøre, fortæller Martin Harrild.

Det var en kunde, hvis far er politibetjent i Vejle, der tidligt torsdag morgen gjorde Martin Harrild opmærksom på den nye lovændring.

- Kunden diskuterede med sin far om, hvad man må og ikke må i private haver, og sådan blev jeg bekendt med de nye regler, som ophæver forsamlingsforbud i private hjem og haver. Men folk er jo nervøse, når de ringer ind til mig, da mange endnu ikke ved, hvordan de må forsamles under coronaen, siger Martin Harrild.

Jeg plejer at have 10-12 mand beskæftiget, men nu er der kun arbejde til en halv. Vi har blandt andet rejst telte på skoler og børnehaver, som har været med til at etablere håndvask- og spritstationerne. Senest har vi slået telte op hos Lido Fitness i Vejle og på de genåbnede efterskoler. Og nu hvor private også må holde fest hjemme i haven igen uden et forsamlingsforbud, så håber vi på at få mere at se til.

Martin Harrild

Annonce

Højsæsonen er i fare

De seneste måneder har udlejningsfirmaet ikke haft meget at se til.

Og med en højsæson fra april-oktober, er det ifølge Martin Harrild på tide, at især hans egen kundebase straks bliver klar over de ændringer i forsamlingsforbuddet.

- Jeg plejer at have 10-12 mand beskæftiget, men nu er der kun arbejde til en halv person. Vi har blandt andet rejst telte på skoler og børnehaver, som har etableret de her håndvaske- og spritstationerne. Senest har vi slået telte op hos Lido Fitness i Vejle og på de genåbnede efterskoler. Nu hvor de private også må holde fest hjemme i haven igen uden et forsamlingsforbud, så håber vi på at få mere at se til fremover, siger Martin Harrild.

- Vi er sulte efter at komme i gang. Men det bliver aldrig den bedste sæson, fordi vi har jo mistet en halvanden måned. Når oktober kommer, så bliver det jo for koldt til udendørsfester, så det er nu, der snart skal begynde at ske noget. Men selvfølgelig skal folk tænke sig om og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, hvis de eksempelvis vil afholde havefest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce