Annonce
Egtved

Tennisklub er hoppet med på padeltennis-bølgen: Nu står en ny bane næsten klar til brug

Den nye padelbane er næsten helt klar til brug - der mangler stort set kun at blive lagt kunstgræs på. Jørgen Poulsen, der er en af tovholderne på projektet, er meget tilfreds og glæder sig nu til at kunne spille padeltennis i Ødsted. Foto: Michael Svenningsen
Ødsted Tennisklub har det sidste halve år arbejdet på at etablere en padeltennisbane som supplement til de to almindelige tennisbaner. Klubben håber blandt andet, at det kan tiltrække nye medlemmer.

Ødsted: Der mangler kun lige at blive lagt grønt kunstgræs ud og lagt sand ud på kunstgræsset, så er det nye padeltennisbane klar til brug.

- Det er lidt som juleaften at se, at den nu står her, siger Jørgen Poulsen, kasserer i Ødsted Tennisklub, mens han viser banen frem.

Han har været en af tovholderne på projektet, som startede sidste efterår.

Annonce

- Vi var nogle stykker, som sad her på tennisklubbens terrasse over en øl, efter vi havde spillet. Her foreslog jeg lidt i sjov, at vi da skulle have sådan en padelbane, og at den vist lige kunne klemmes ind her ved siden af tennisbanerne, fortæller han.

Der var hurtigt tilslutning til idéen.

- Vi var næsten allerede klar til at bestille banen en måned efter, siger Jørgen Poulsen, der indtil nu har taget turen til Kolding for at spille padeltennis i vinterperioden.

Nu kan han og alle andre interesserede spille i Ødsted.

Stigning i medlemmer

For Ødsted Tennisklub, der har cirka 60 medlemmer, er det en stor investering. Det samlede budget for padelbanen ligger på knap 450.000 kroner.

- Vi havde selv i klubben 75.000 kroner, og så har vi med frivillig arbejdskraft gravet ud og støbt fundamentet til banen, hvilket har sparet os cirka 50.000 kroner, fortæller Jørgen Poulsen.

Klubben har nu adskillige ansøgninger liggende hos fonde og hos Vejle Kommune, og samtidig sælger klubben sponsorater for at skaffe de resterende penge.

Men selvom klubben ikke på forhånd har sikret sig det fulde beløb, så tror han og de øvrige i bestyrelsen så meget på idéen, at den valgte at realisere drømmen om en padelbane nu.

De store ruller med grønt kunstgræs ligger klar til at blive lagt på lørdag. Tennisklubben kunne vælge mellem grønt at blåt kunstgræs, men med placeringen tæt på de grønne fodboldbaner ville det passe bedst med grønt kunstgræs, var der enighed om. Foto: Michael Svenningsen

- I en by af vores størrelse er vi nødt til at selv at gøre noget, ellers kommer vi ikke nogen vegne, forklarer han.


I en by af vores størrelse er vi nødt til at selv at gøre noget, eller kommer vi ikke nogen vegne.

Jørgen Poulsen, kasserer


Bestyrelsen har dog en klar forventning om, at medlemstallet vil stige, når padelbanen bliver taget i brug.

- Når folk kommer forbi og ser, at vi er ved at bygge banen eller høre om den, bliver de ellevilde. Vi har også allerede fået henvendelser fra flere, der gerne vil spille her - sågar nogle fra både Skibet og Vejle, lyder det fra Jørgen Poulsen.

Annonce

Et samlingspunkt

Men padelbanen er faktisk ikke det eneste nye. Også to nye pickleball-baner er ved at blive etableret - det består groft sagt af nogle opstregede asfaltbaner med net midtpå. Pickleball er en blanding mellem badminton, bordtennis og tennis, og det er ligesom padeltennis en sport i stor udvikling.

- Vi vil gerne være med til at tilbyde nogle fritidsinteresser for folk her i byen, så de ikke behøver at tage udenbys for at spille, siger Jørgen Poulsen.

Han og bestyrelsen håber samtidig, at det kan være med til at skabe lidt liv på området ved tennisklubben, når der måske spilles på alle tre baner samtidig.

- Jeg kunne godt forestille mig folk sidde her på terrassen og kigge på, mens andre spiller. Det kunne være fedt, hvis det kunne blive lidt et samlingspunkt, forklarer han.

Medlemmer af klubben får mulighed for at spille på alle tre baner. Klubben overvejer i øjeblikket muligheden for at åbne padelbanen for ikke-medlemmer mod et lejegebyr.

Ikke langt fra tennisbanerne er der blevet lagt nyt asfalt, hvorpå der skal optegnes to baner og stilles net op, så der kan spilles pickleball. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har i tennisklubben indkøbt bat og bolde, som man kan låne, hvis man gerne vil prøve det af, inden man eventuelt går ud og investerer i sine egne, fortæller Jørgen Poulsen, der for 40 år siden var med til at etablere Ødsteds første tennisbane.

Nu er han så også en af hovedkræfterne bag den nye padelbane. Den glæder han sig meget til at tage i brug.

- Kunstgræsset bliver lagt ud lørdag, og så kunne jeg da forestille mig, vi er et par stykker fra bestyrelsen, der får mulighed for lige at prøve banen lidt af søndag. Det bliver så godt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce