Annonce
Digitalt

Test: Deco M9 Plus fra TP-Link giver nyt liv og nye muligheder til dit wi-fi i hjemmet

Deco M9 Plus fra TP-Link er diskrete i designet, og det er faktisk muligt at finde beslag på nettet, så man kan hænge dem i loftet eller på væggen. I alle tilfælde fylder de ikke det store og gør heller ikke det store væsen af sig, men de forstærker dit wi-fi mærkbart og kommer med både ekstra sikkerhed og forældrekontrol. Pr-foto
Deco M9 Plus fjerner de døde zoner på det trådløse netværk og kommer med et hav af muligheder for forældrekontrol og sikkerhed i en veludført app
Annonce

Der bliver stillet større og større krav til de trådløse netværk rundt omkring i hjemmene, i takt med at der kommer flere og flere enheder, som bruger internet. Hvis hjemmet har mobiler, tablets, spillekonsoller, fjernsyn, robotstøvsugere med videre, så bliver der stillet store krav – både til netværkets kapacitet, men også til sikkerhed og forældrekontrol.

Her kan det være en ide at se på et såkaldt mesh-netværk, altså en løsning hvor du med en eller flere trådløse enheder forstærker og stabiliserer dit trådløse netværk.

Vi har set nærmere på Deco M9 Plus, der er en af topmodeller fra TP-Link, og kan sikre stabilt wi-fi på helt op til 600 kvm.

Annonce

Her kan alle være med

Deco-serien fra TP-Link har det til fælles, at de små enheder er diskrete og pæne at se på, at de bygger på samme software og derfor benytter den samme app, og så er de nemme at sætte op.

Det sidste kommer til udtryk ved, at man uden det store forudgående kendskab til trådløst netværk på ganske få minutter kan opsætte Deco M9 Plus i hjemmet. Enhederne pakkes ud, appen hentes ned på mobilen, og så viser appen, hvordan man sætter det hele op. Det er meget brugervenligt, og det fungerer. Det mest besværlige ved opsætningen er faktisk, at alle dine enheder i hjemmet skal logge på et nyt netværk.


Pakken her med tre Deco M9 Plus-enheder er en af de dyreste løsninger fra TP-Link og dækker op til 600 kvm. Har man mindre behov end det, så er det værd at se på mindre modeller som fx M4 eller M5, der er billigere og kan mange af de samme ting. Pr-foto

Når Deco M9 Plus er sat op, bliver hjemmenetværket straks hurtigere og mere stabilt. Der vil selvfølgelig være forskel på, om du sætter det op i en større villa i flere plan, eller i en lejlighed med tynde vægge. I testen her har jeg været i en lejlighed på knap 200 kvm. med tykke mure og en snirklet grundplan, der gør afstanden fra router til det værelse, der ligger længst væk, stor. Når Deco M9 Plus ikke er sluttet til, kan dette værelse slet ikke komme på wi-fi – men når Deco M9 Plus er sluttet til, er der fuldt signal fra den tredje af de tre inkluderede sender/modtagere.


Deco M9 Plus leverer altså på det, der loves: stærkt og stabilt wi-fi i hjemmet. Der er dog flere om buddet, når det kommer til at levere dét. Der, hvor Deco M9 Plus markerer sig, er med den medfølgende app.

Annonce

Veludviklet app

Deco-appen hjælper dig i første omgang med at sætte det hele op. Når det er gjort, kan du aktivere ekstra sikkerhed på netværket, og du kan tage forældrekontrol i brug. Førstnævnte er aktiveret i testen her, og jeg har ikke mærket noget til det. Det er en god ting, for man ser indimellem, at sikkerheden bliver så stram, at nogle tjenester pludselig stopper med at virke. Forældrekontrollen mærker man mere til, for her er mange håndtag at skrue på.

Appen registrerer alle enheder, der bruger netværket, og det er muligt at navngive dem, hvis de ikke optræder med et forklarende navn. Denne overvågning er praktisk, hvis du vil vide, hvor meget data din enheder bruger – jeg blev fx overrasket over dataforbrug hos nogle enheder, som jeg slet ikke brugte. Eller troede jeg ikke brugte.

Forældrekontrollen gør det muligt at oprette et eller flere børn og tilknytte de registrerede enheder til dem. I forbindelse med denne opsætning kan man så angive en profil for børnene, fx om de skal have adgang til sider med voksent indhold, sider der kræver betaling, gaming, sociale medier osv. Du kan også zoome ind og fx blokere for TikTok eller andre sider af tvivlsom karakter. Via forældrekontrollen er det også muligt at sætte grænser for internetforbruget. Du kan fx slukke for internettet mellem kl. 20 og 08 for at sikre nattesøvnen eller sætte et max på, hvor mange timers internet børnene skal have adgang til om dagen.

Annonce

Hvad er der brug for?

Deco M9 Plus leverer på alle de parametre, der loves. Det trådløse internet har fået meget bedre dækning, og det er også mere stabilt, end det var før. En ikke uvæsentlig bonus er den øgede sikkerhed og forældrekontrollen. De ting peger på appen, som er en af de bedste, jeg har prøvet. Den er overskuelig og nem at navigere i og betjene.

Deco M9 Plus er blandt de mere avancerede løsninger fra TP-Link, så hvis behovet ikke er wi-fi på 600 kvm. og max-hastighed, kan man med fordel se nærmere på nogle af de mindre modeller fra TP-Link. Der er billigere alternativer, som stadig bruger den smarte app fra TP-Link, men som ikke har samme rækkevidde og helt samme styrke.

Pris og tilgængelighed: Deco M9 Plus kan købes online og i butikker, vejledende pris er 2999 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce