Annonce
Digitalt

Test: Forte A4 er stærk på lyd, design og funktionalitet – men har storebror imod sig

Forte A4 er en flot og minimalistisk designet højtaler med runde kanter og beskeden størrelse. Højtalernes stoffronter er magnetiske og dermed lette at tage af og på. Pr-foto
Danske Argon Audios højtalerserie Forte prioriterer lyd, design og funktionalitet højt – men sætter prisen hvor alle kan være med
Annonce

Argon Audio fra Aalborg laver no-nonsense lyd til priser, hvor alle kan være med. Sådan har dommen lydt, når vi har testet stereo-forstærkeren SA1, dab-radioen RADIO2 og tidligere Forte A5.

Nu er Forte A4 blevet testet, og konklusionen bliver den samme – men denne gang er der dog en lille twist i forhold til anbefalingen. For det bliver en klar anbefaling af Forte A4, der spiller godt, er flotte og kan håndtere både pladespilleren, tv’et, konsollen og streaming - men konkurrencen er hård fra storebror Forte A5.

Annonce

For hende og for ham

Forte-serien kommer med et design, der kan please i de parforhold, hvor mandens ønsker til lyd, står i kontrast til kvindens ønsker til indretning. Det er måske en kønsstereotyp forestilling i 2020, men det gør sig i hvert fald gældende hos undertegnede, hvor min egen begejstring for højtalere står i skærende kontrast til hustruens begejstring for indretning. Ind kommer Forte-serien, der med et minimalistisk ydre i enten hvid eller sort og et minimum af tilslutninger, kan levere lyd og funktionalitet, uden at hjemmet ligner et optagestudie. Stoffronterne er endda fæstnet med skjulte magneter, så de er nemme at tage af og på.

Forte A4 fås i både sort og hvid. De ligner storebror Forte A5 til en forveksling med kun størrelsen til forskel. Har man plads, er de 700 kr. ekstra for Forte A5 pengene værd - men Forte A4 er også en solid højtaler til prisen. Bor du i nærheden af en Hi Fi Klubben, er der chance for at kunne høre og sammenligne højtalerne før køb. Pr-foto


Du kan slutte to eksterne kilder med optisk kabel til Forte A4 , fx fladskærmen, en tv-boks eller en spillekonsol, en lyd-kilde via aux – fx en cd- eller mp3-afspiller – og endelig en pladespiller, direkte uden brug af forforstærker, RIAA. Da pladespillerne og vinyl-pladerne er et stadigt voksende marked, er det helt oplagt, at Forte-serien tager højde for det. Endelig er der selvfølgelig bluetooth-streaming med support for både aptX og AAC fra fx Android- og Apple-smartphones. Det hele styres med en diskret lille hvid fjernbetjening.

Annonce

A5 er største konkurrent

Forte A4 har et output på to gange 80 watt. Lyden er detaljeret og varm, og A4 håndterer alle typer af musik godt. Der er spark i bassen, men det kammer ikke over, og lige som Forte A5 er det imponerende, hvor meget lyd man får for en beskeden pris. A4 er en klar opgradering i forhold til mange af de batteridrevne bluetooth-højtalere, der er på markedet, og kan nemt konkurrere med lignende trådløse højtalere i samme prisklasse fra andre producenter.


Selvom højtalerne er beskedne i størrelse, har de mange tilslutningsmuligheder. Der er line-in til pladespiller uden forforstærker (RIAA) for MM samt almindelig aux-indgang. Derudover er der to optiske indgange til fx fladskærm, tv-boks eller spillekonsol. Og så er der selvfølgelig streaming ovre bluetooth. Pr-foto

Faktisk er Forte A5 nok den største konkurrent til Forte A4. Jeg vil anbefale begge højtalere, men det er svært at pege på A4 over A5, når prisforskellen er beskedne 700 kr. A4 har den fordel, at højtalerne fylder mindre med sine 14,3x24x19 cm – mod A5’s 16,5x27x23. Har du plads til Forte A5, så er de 700 kr. mere værd – men i begge tilfælde får du et par solide stereo-højtalere til værelset eller den lille stue.

Pris og tilgængelighed: Forte A4 kan købes hos argonaudio.dk eller hos Hi Fi Klubben for 2999 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce