Annonce
Billund

Testkøen er for lang: Søndagsåbent i Magion skal gøre køen kortere og få flere testet

Mange mennesker har oplevet en meget lang kø og deraf lang ventetid for at få taget en kviktest ved Magion i Grindsted. Nu bliver der også mulighed for at få taget en kviktest om søndagen, og det skulle gerne afhjælpe problemet med de lange køer. Arkivfoto: Alex Hermann.
Selvom der nu bliver bedre mulighed for at få taget en kviktest i Grindsted, slår Billund Kommune fast, at der ikke er noget akut problem med smittetallene i lokalområdet.

Grindsted: De mange mennesker, der tager til Magion i Grindsted, når de skal have lavet en kviktest, får nu endnu bedre mulighed for at blive testet. Billund Kommune har i samarbejde med Carelink besluttet, at der i Magion fremover også skal være mulighed for at blive kviktestet om søndagen.

- Der er efter anbefaling fra regionen. De kan se, at vi ligger lidt lavt i forhold til det kommunale gennemsnit af tests, og de ved, at når man udvider kapaciteten, er der også flere, der bliver testet, siger Lene Bruun, der er leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune.

Dermed vil der fremover være åbent for kviktest i Magion hver søndag mellem klokken 10 og 17.

Annonce

For meget ventetid

Selvom der nu bliver skruet op for testtiderne, er der ikke tale om, at smitten igen er ved at komme ud af kontrol. For få uger siden var Grindsted ualmindeligt tæt på en lokal nedlukning, men faren blev afværget, og i dag er en lokal nedlukning ikke en akut risiko. Der er heller ikke tale om, at bestemte befolkningsgrupper bliver smittet for meget.

Her kan du blive testet

 • Mandag kl. 11.30-19.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted.
 • Mandag kl. 09.30-18.00: Legoland Castle Hotel, Åstvej 20, Billund.
 • Mandag kl. 14.00-19.00: Vorbasse Fritidscenter, Drivvejen 1, Vorbasse.
 • Tirsdag kl. 09.30-17.30: Legoland Castle Hotel, Åstvej 20, Billund.
 • Onsdag kl. 08.30-19.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted.
 • Onsdag kl. 09.30-18.00: Legoland Castle Hotel, Åstvej 20, Billund.
 • Torsdag kl. 10.30-17.30: Sdr. Omme Multicenter, Stadion Alle 16, Sdr. Omme.
 • Torsdag kl. 18.00-19.30: Viadukthallen, Blåhøjvej 10, Filskov.
 • Torsdag kl. 09.30-18.00: Legoland Castle Hotel, Åstvej 20, Billund.
 • Fredag kl. 08.30-13.30: Vorbasse Fritidscenter, Drivvejen 1, Vorbasse.
 • Fredag kl. 14.00-18.00: Hejnsvig Hallen, Bakkevej 9, Hejnsvig.
 • Fredag kl. 09.30-18.00: Legoland Castle Hotel, Åstvej 20, Billund.
 • Lørdag kl. 10.00-17.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted.
 • Lørdag kl. 09.30-18.00: Legoland Castle Hotel, Åstvej 20, Billund.
 • Søndag kl. 09.30-18.00: Legoland Castle Hotel, Åstvej 20, Billund.
 • Søndag kl. 10.00-17.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted.

- Det eneste problem er, at der er lidt meget ventetid derovre. Så vi vil gerne sørge for, at borgerne ikke skal stå så lang tid i kø og vente på at blive testet, siger Lene Bruun.

Udover den øgede mulighed for en kviktest, bliver der nu også bedre mulighed for at få en PCR-test. Søndag den 30. maj og fredag den 4. juni vil det - uden forudgående tidsbestilling - være muligt at få foretaget en PCR-test på Tårnvej 32, hvor testbilen er åben mellem klokken 9 og 17.

Annonce

Testmulighed hver dag

Det er på alle ugens dage mulighed for at få taget en kviktest på Legoland Castle Hotel i Billund, mens det både mandag og onsdag samt begge dage i weekenden er muligt at blive testet i Magion i Grindsted.

Testbilen kommer desuden på udvalgte dage forbi kommunens øvrige byer, og det er muligt, at der også på dette område vil blive skruet op.

- Vi har for nylig også udvidet kapaciteten lidt i Vorbasse efter ønske derude, og vi har fået et ønske fra Sdr. Omme, hvor vi kan se, at der er ret meget tryk på. Så i næste uge skal jeg i gang med at undersøge, om vi skal gøre lidt mere ved kapaciteten derude, siger Lene Bruun.

Reglerne for brug af coronapas har gjort, at mange mennesker har brug for at blive testet. Omvendt er en masse mennesker blevet taget ud af testkøen, da det for nylig blev besluttet, at man allerede efter at have fået første vaccinationsstik kan få et coronapas.


Det eneste problem er, at der er lidt meget ventetid derovre. Så vi vil gerne sørge for, at borgerne ikke skal stå så lang tid i kø og vente på at blive testet.

Lene Bruun, leder, HR og Sundhedsstaben, Billund Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce