Annonce
Sport

Thomas Mogensen meldes ude i flere uger - Pytlick så hans arvtager tage lederskabet på sig øjeblikkeligt

Jan Pytlick var med god grund begejstret over Noah Gaudins præstation i Skjern. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Noah Gaudin agerede som en leder fra det øjeblik, det stod klart, at Thomas Mogensen ikke kommer til at spille de kommende kampe for SønderjyskE.

Håndbold: - Ja, han laver12 mål, og han spiller fantastisk, men det er det dér med, at han er leder.

SønderjyskE-træner Jan Pytlick havde svært ved at nedtone begejstringen over Noah Gaudins indsats som playmaker, da SønderjyskE tirsdag aften havde udklasseret Skjern og vundet udekampen med 33-24.

Det havde han heller ingen grund til.

Annonce

Noah Gaudin spillede en exceptionel god kamp, og det var synligt for enhver, at han fra første kast tog ansvaret på sig i fraværet af fodskadede Thomas Mogensen.

- Da vi til træning fik at vide, at Thomas definitivt er ude i mange uger, var Noah med det samme rundt for at snakke med spillerne, og sagde, at i morgen gør vi sådan. Han havde lige fat i mig og spurgte, Jan, hvad tænker du med spillet? Med det samme træder han bare i karakter, siger Jan Pytlick.

Og han får netop brug for, at franskmanden trods sin unge alder beholder taktstokken. Også til træning i den kommende tid. Også til hjemmekampen mod Skive den 25. september.

- Jeg har snakket med ham om, at det er fedt, at han er 22 år og har vildskab, men han er nødt til at lede holdet. Det synes jeg, han gjorde. Det er et kæmpe cadeau, riser SønderjyskE-træneren.

Pytlick pointerer, at lederskab ikke blot er at tage ansvaret og skyde på mål. Det er at tage ansvaret for alt, hvad der foregår i den offensive del af spillet.

- Når han leder, tager han bolden og skyder. For han tænker, at hvis jeg så laver mål, så har jeg givet holdet noget. Men det er jo slet ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om, at han lægger sig herover og giver plads til Stranden, der så kan lave et mål, siger Pytlick og peger på ydersiden af banen.

- Det gjorde han vanvittig godt, siger Pytlick som eksempel på, at Gaudin har vist udvikling i den del af jobbet som playmaker.

- Han kommunikerer med folk og tager fat i dem. Det er svært, når man kommer som franskmand, selv om han er god til engelsk.

Større ansvar og opmærksomhed

Med Thomas Mogensen på sidelinjen den kommende tid, er det helt afgørende for SønderjyskE, at Gaudin holder et stabilt niveau.

- Det bliver fedt at se, hvordan han så løser det, for det er klart, at modstanderne vil måske bruge endnu mere tid på ham, og så er det spændende at se, hvordan han så løser det, og hvordan vi får det løst, siger Pytlick, der ikke regner med at have Thomas Mogensen med i de kommende kampe.

- Han er i hvert fald ude i tre-fire uger, siger Pytlick, som til gengæld kan glæde sig over at have August Wiger til disposition igen.

- Det er første nu, han må spille, fordi der er gået fire uger siden bruddet. Det var også derfor, jeg ikke brugte ham, for han var sådan lidt nervøs, og nu så det jo godt ud. Men det er klart, at de næste ti dage vil gøre godt for ham og for holdet, så vi får ham noget mere med, når nu Thomas er ude.

Annonce
Billund For abonnenter

56-årige Mona drøner rundt i byen på el-scooter: Nu samler hun ind til afghanske flygtninge i Jelling

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Mistænkelig lugt lukker kirke: 'Det er et utroligt ubehageligt rum at være i, og man kan smage et eller andet'

Navne For abonnenter

- Jeg har oplevet at blive slået ned bagfra, fordi jeg ser ud, som jeg gør: Mød Ravn i serien 'Mennesker'

Hedensted

Mysterium om cykelbjerg opklaret: Derfor lå stor bunke cykler i skovkanten ved rasteplads

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

VEJLE

Lyt: Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej - Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Vejle Boldklub For abonnenter

VB møder Viborg: Derfor er det kampen, VB skal vinde og slet ikke tåler at tabe

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Annonce