Annonce
Give

Thor Cup: Thyregods svar på Give Open Air

Ca. 55 cm. er rigeligt med plads til at kanonere bolden i nettet. Målmandspillet er dog ikke ligefrem prangende. Foto Jim Hoff
Thyregod - Det er måske lige i overkanten at påstå, at Thyregod står på den anden ende, når Faxe Kondi THOR Cuppen kommer til byen, men det traditionsrige ungdomsstævne i fodbold er i hvert fald en begivenhed, der i dén grad samler byens borgere i de tre dage, hvor op mod 600 hold og 1500 fodboldspillere plus ledere slår sig løs i hallerne i Thyregod, Give, Givskud og Vonge.
Køleskabsbomberne fra Holstebro gjorde rent bord i U 17-rækken. Foto Jim Hoff
Annonce

Altid godt at nakke "kjøwenhavnerne"

Selv kunne FREM Thyregod i år stille med hele 26 hold, mens naboklubben Give Fremad var på plads med 22 mandskaber. Der var også besøg af en større delegation fra Nykøbing Sjælland, der kunne mønstre et fremmøde på i alt 120 personer. Det klæder i dén grad de jyske haller i lokalområdet, at der bliver talt, råbt og gejlet på sjællandsk og de mange friske "kjøwenhavjere" er med til at skabe en fantastisk stemning i de haller, hvor de møder frem. Og det giver altså kampen én ekstra dimension, når det er Jylland mod København - der står simpelthen regional ære og hæder på spil.
6 små piger fra Brande med John Jeppesen fra Thyregod som assisterende manager hentede en sikker 2. plads i U 17-rækken. Foto Jim Hoff
Annonce

Knaldgodt team af frivillige

I omegnen af 100 frivillige fra klubben og byen hjælper til ved Thor Cup, og dette sammenholdt med at klubben stiller med 26 hold, kan man roligt sige, at der er så mange involveret i de 3 dage med fodbold, at Faxe Kondi Thor Cup på mange måder er Thyregods svar på Open Air i Give, hvor en stor del af byen ligeledes er involveret i løjerne. - Vi har et knaldgodt team af frivillige, der hjælper med alle de praktiske opgaver omkring afviklingen af stævnet. Det er aldrig svært at få hjælp, og det er faktisk sådan, at flere af klubbens tidligere fodboldspillere, der eksempelvis er flytte fra byen hjertens gerne kommer hjem og giver et nap med til Thor Cuppen. Det her stævne bliver simpelthen et slags samlingspunkt, og det er vi utroligt glade for, fortæller Brian Nielsen, der selv har taget hele turen fra ung aktiv idrætsudøver på fodbold- og håndboldbanen til voksen ansvarsbevidst leder.
Annonce

Forventer fornuftigt overskud

Sammen med Jan Riis Hansen har Brian Nielsen gennem flere år været tovholder og stævnearrangør, og de to FREM-kæmper kunne igen i 2015 se tilbage på et godt og velafviklet stævne.

- På det praktiske plan gik det lige efter bogen i alle hallerne. Programmet kunne holdes med ganske enkelte sekunders udsving. Vi er også tilfredse med deltagerantallet. Vi har en slags intern smertegrænse ved 240 hold, og de 230 hold i år er fint. Generelt kan klubben hente i omegnen af 20-25.000 kroner i overskud på stævnet, og det er et fint tilskud til den daglige drift i klubben, siger Brian Nielsen, der på negativsiden dog kunne berette om et uheld søndag eftermiddag.

- En ung spiller fra Bryrups U 15 hold var så uheldig at brække benet. Det stoppede kampene i Vonge-hallen i en 20-30 minutters tid, inden ambulancen kom frem. Bryrup trak sig efterfølgende forståeligt nok fra turneringen, fortæller Brian Nielsen.
Annonce

U 19-rækken imponerede på alle fronter

En af årets store overraskelser var stemningen og niveauet i U 19-rækken, hvor de tilmeldte hold udover at vise en god gang fodbold også opførte sig forbilledligt både på og udenfor banen. - Tidligere kunne netop U 19-rækken være ret udfordrende med en masse bøvl og mangel på disciplin, men ikke i år. Vi ser nærmere at "udfordringerne" er flyttet ned i U 15-rækkerne, hvor nogle af holdene/spillerne kan være lidt svære at tackle. Heldigvis har vi sorte dommere på i de store rækker fra U 15 og opefter, red.), og det er med til at holde bedre ro og orden i rækkerne, siger Brian Nielsen.
Annonce

Skøre holdnavne

Avisens udsendte sportsmedarbejder var på plads i Thyregod-hallen søndag eftermiddag, hvor U 17 drengene afviklede deres række. Her havde man slået A- og B-rækkerne sammen, da et par hold havde meldt fra lige lovligt sent. Det gav én pulje, hvor alle mødte alle, hvilket gav en del seværdige kampe plus et par kampe, hvor holdene fra B-rækken havde rigeligt at se til. Vinderne blev de suveræne "Køleskabsbombere" fra Holstebro, der via flot spil vandt alle deres kampe. På 2. pladsen kom "6 små damer fra Brande", og man må heldigvis konstatere, at gutterne er væsentligt bedre til at spille bold, end de er til at finde på gode navne til deres hold! Tendensen er dog klar: Jo ældre holdene bliver, jo mindre bruger man klubnavne, og det kommer der en del finurlige holdnavne ud af som "Champagnevaskerne", "De Undervurderede" og "FC Hængeløg".

Sidstnævnte mandskab er dog fra oldboys-rækkerne, men det kan vel næppe forbavse!
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce