Annonce
Vejle

Thulesen Dahl: Det giver ikke mening for os at drømme om ministerposter lige nu

Som landet ligger lige nu, giver det ikke mening at overveje ministerplaner, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Arkivfoto: Martin Ravn
Dårlige meningsmålinger får Dansk Folkepartis formand til - næsten - at skyde en hvid pind efter ministerdrøm.

Fredericia: Det ville være næsten utidigt for Dansk Folkeparti at snakke om ministerposter lige nu. Eller i hvert fald ikke rettidigt.

Det mener partiformand Kristian Thulesen Dahl, der fredag formiddag besøgte Fredericias sundhedshus og her blev bekræftet i mange af sine tanker omkring sundhedsreform.

I har for første gang sagt, at I nu er klar til at gå i regering. Hvilken ministerpost vil du helst have?

- Sportsminister. Med særligt ansvar for superligaen, svarer DF-formanden undvigende med et smil.

Du må have tænkt tanken, når nu I melder jer klar til at gå i regering. Så, helt serøst, hvilken ministerpost vil du helst selv have?

- Helt seriøst, sådan som meningsmålingerne ser ud lige nu, giver det ikke mening for os at tænke i den slags. Tallene peger på, at Mette Frederiksen skal danne regering, så det er nok mere dem, der går med den slags overvejelser. Hvis en dag tallene viser, at vi skal i regering, vil jeg måske tænke over det, siger Kristian Thulesen Dahl.

Allerede nu kan han dog pege på en ministerpost, han ikke ønsker sig:

- Det fungerer ikke at være udenrigsminister og samtidig være partiformand. Det ser vi jo klart lige for tiden, siger han.

Sport og idræt indgår i øvrigt i Kulturministeriets ressortområde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce