Annonce
Vejle

Thulesen Dahl var til skolevalg-debat på Vejle Midtbyskole: 18 års valgret står fast

DF-formand Kristian Thulesen Dahl var godt tilfreds med debatten - men også godt tilfreds med, at valgretsalderen i Danmark er 18 år. Foto: Yilmaz Polat

Hverken Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl eller socialdemokraten Birgitte Vind går ind for lavere valgretsalder.

Annonce

Vejle: Valgretsalderen skal ikke sænkes. I hvert fald ikke, hvis det står til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og den socialdemokratiske folketingskandidat Birgitte Vind fra Vejle.

Begge var til stede, da der mandag var skolevalg-debat i gymnastiksalen på Vejle Midtbyskole i Strandgade. De "voksne" politikere var ganske vist imponerede af deres unge kollegers debat og 8.-klassernes lydhørhed.

Men at sænke valgretsalderen til eksempelvis de 16 år, som organisationen bag Skolevalg - Dansk Ungdoms Fællesråd - argumenterer for, går hverken DF'eren eller socialdemokraten ind for:

Jeg synes, man skal have lov til at være ung og forme sine ideer og sit politiske ståsted, inden man tager endelig stilling ved et valg.

Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti
Også Birgitte Vind - i rød jakke - synes, at 18 år er den rette alder, når der skal stemmes til et folketingsvalg for første gang. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Bliver klogere

- Jeg synes, man skal have lov til at være ung og forme sine ideer og sit politiske ståsted, inden man tager endelig stilling ved et valg, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Du var selv meget politisk bevidst allerede som 13-årig. Påvirker det ikke din holdning?

- Nej - det er fint at diskutere politik tidligt og så stemme første gang som 18-årig. Og når det gælder mig selv, er der da punkter, hvor jeg synes, jeg er blevet klogere, siden jeg var 13.

Annonce

18 år passer fint

Birgitte Vind er en af de mange politikere, der håber, at mange vil sætte kryds ud for hendes navn ved det kommende folketingsvalg. Men heller ikke hun går ind for, at folk under 18 skal kunne stemme på hende:

- Jeg synes, 18 år passer fint i forhold til de rettigheder og pligter, man generelt opnår i den alder. Det betyder ikke, at vi ikke skal lytte til de unge som på et møde i dag, lød det fra den socialdemokratiske kandidat.

Annonce

Valg til marts

Og hvornår kommer valget så. Tjah - de to politikere var forholdsvist enige om, at marts er et godt bud.

- Jeg forventer, at valget bliver udskrevet i marts - måske med en valgdato lige i starten af april. Jeg tror, vi lige skal nå at få omsat finansloven til konkret lovgivning, inden valget kommer, mente Kristian Thulesen Dahl.

Birgitte Vind så også marts som en nærliggende mulighed. Men jo før jo bedre:

- Vi står i startboksene og er ved at blive utålmodige, som hun udtrykte det.

Afgørelsen er op til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) - og mon ikke han følger nøje med i meningsmålingerne og venter på en gunstig lejlighed til at spørge alle danskere på 18 og derover, hvem de mener, skal regere Danmark de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce