Annonce
Vejle

Thyregod nævnt som nyt Sjælsmark, men det blev Avnstrup på Sjælland

Asylcentret i Thyregod var ifølge rygter på Christiansborg i spil som nyt udrejsecenter. Men sådan blev det ikke. Arkivfoto: Martin Sylvest
Ifølge onsdagens Christiansborg-sladder var det lokale Røde Kors-center inde i billedet som udrejsecenter for afviste flygtningefamilier.
Annonce

Vejle: Landsbyen Thyregod ved Give var en kort overgang i mediernes søgelys onsdag eftermiddag.

Årsagen var en analyse af webmediet Altingets Jarl Cordua. Her gennemgik han Dansk Folkepartis lidelseshistorie siden valget i juni.

I den forbindelse gik han naturligvis også tæt på Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der bor i Thyregod. Og her var det så, at han citerede det, han kaldte "Christiansborgs Sladdercentral", for, at Thyregod var i spil som afløser for nordsjællandske Sjælsmark.

Den tidligere kasserne ved Hørsholm er i dag udrejsecenter for afviste flygtningefamilier. Men som et led i aftalen mellem regeringen og støttepartierne SF, Radikale og Enhedslisten skal familierne flyttes, og i den forbindelse havde Udlændinge- og Integrationsministeriet - ifølge sladderen - fået øje på det nuværende Røde Kors-center i Thulesen Dahls hjemby som en mulighed. Det var i Jarl Corduas udlægning "en offentlig afklædning af Thulesen Dahls tabte magtposition i dansk politik".

Annonce

Rygte nåede også byrådet

Men sådan bliver det ikke. Ifølge avisens kilder er valget faldet på Røde Kors-centret i Avnstrup mellem Roskilde og Ringsted. Rygtet om Thyregod var tilsyneladende bare det, det var - sladder.

Rygtet nåede dog onsdag også til politikerne i Vejle. Her var byrådet samlet til temamøder før byrådsmødet, og lokalpolitikerne nåede lige at vende sladderen fra Christiansborg.

I den forbindelse kunne borgmester Jens Ejner Christensen (V) konstatere, at han ikke havde hørt noget fra ministeriet eller flygtninge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Sidstnævnte havde ganske vist været på besøg i området, men der var ikke kommet nogen melding om, at centret i Thyregod var i spil som afløser for Sjælsmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce