Annonce
Egtved

Ti ugers nedlukning satte fællesskabet på standby: Musicaluge er med til at styrke sammenholdet igen

Eleverne på Ågård Efterskole har hele ugen arbejdet intensivt på at skrive og forberede en musical, som fredag skal streames for forældre og søskende. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Eleverne på Ågård Efterskole har den seneste uge arbejdet intensivt på at skrive og forberede deres egen musical. Det er nogle intense dage, der er med til at ryste eleverne rigtig godt sammen igen.

Ågård: Det handler om kærlighed gennem seks årtier. Om ungdommen gennem seks årtier. Og om glæder og udfordringer.

Meget groft fortalt er det dét, musicalen "Kærlighed tåler alt" handler om. En musical, som Ågård Efterskoles elever selv har skrevet og nu er i fuld gang med at finpudse, så de er klar til at vise den færdige forestilling for forældre og søskende fredag eftermiddag.

- På grund af corona må de ikke komme her og se musicalen. I stedet bliver den filmet, og så kan forældrene se med direkte hjemmefra, fortæller Ditte Marie Kruse, der er elev på efterskolen.

Annonce

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at de ikke må sidde i salen og se på. Det giver en anden oplevelse af at have publikum på, men det er sådan, det kan blive, og så får vi det bedste ud af det, siger hun.

Intensive dage

I lørdags begyndte arbejdet med musicalen. I grupper har eleverne skrevet stykket med udgangspunkt i et årti hver - fra 1960'erne og op til 2010'erne. Hvert årti har taget udgangspunkt i nogle af de begivenheder eller tendenser, der kendetegner netop det årti. Begivenheder som månelandingen, indsættelsen af dronning Margrethe og Berlinmurens fald bliver berørt, ligesom emner som homoseksuelles rettigheder og curlingbørn spiller en rolle.

- Det er sjovt at se, hvad de forskellige grupper har brugt. Det er klart, at vi elever lettere kan relatere til 10'erne end til eksempelvis 60'erne, men det hele er blevet rigtig godt, fortæller Ditte Marie Kruse.

Det har været nogle intensive dage, hvor der er blevet arbejdet målrettet med musicalen fra morgen til sen eftermiddag.

- Vi er godt trætte efter de her dage, fordi det er meget intensivt. Men det er på den gode måde, siger hun.

Annonce

Styrker sammenholdet

For eleverne lægger virkelig meget energi i musicalen, oplever hun.

- Vi var alle hjemsendt i ti uger under nedlukningen, hvor vi bare savnede at være her. Jeg tror, vi alle er villige til så meget mere nu, efter vi er kommet tilbage, fordi vi bare vil have mest muligt ud af resten af vores efterskoletid, og derfor lægger alle bare ekstra meget energi i det, forklarer Ditte Marie Kruse.


Efter de ti uger, hvor vi var fra hinanden og savnede at være sammen her på skolen, er det her en god måde at være med til at genopbygge vores fællesskab igen.

Ditte Marie Kruse, efterskoleelev


For elevflokkens sammenhold har musicalugen også en vigtig betydning.

- Efter de ti uger, hvor vi var fra hinanden og savnede at være sammen her på skolen, er det her en god måde at være med til at genopbygge vores fællesskab igen. Det er et projekt, vi er fælles om. Vi har selv skrevet det hele - det er vores musical, som vi selv har skabt, siger hun.

Eleverne glæder sig nu til at vise resultatet af en uges intensivt arbejde for forældre og søskende. Men mon ikke de glæder sig mindst ligeså meget til søndag?

- Søndag holder vi premiere, hvor vi selv skal se stykket. Det bliver med rød løber, fint tøj, velkomstdrinks og det hele. Det bliver sjovt, og det bliver en rigtig god afslutning på en god uge.

I et af klasselokalerne er 2010'erne-gruppen ved at øve sig. Gruppens del af stykket handler blandt andet om emner som Tinder, homoseksuelles ret til at blive gift og curlingbørn. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce