Annonce
Vejle

Tiden er knap, så køreplanen for Vejles udtrædelse af TrekantBrand skal snart på skinner

Vejle er fyldgyldigt medlem af TrekantBrand frem til 31. december 2021. Arkivfoto: Mette Mørk
Beredskabskommissionen for TrekantBrand mødtes fredag formiddag, og her blev man enige om, at der hurtigst muligt skal sættes en køreplan i søen for den videre proces.

Trekantområdet: Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), vil ikke påstå, at han ligefrem blev mødt med forståelse, da han fredag morgen deltog i det virtuelle møde, som beredskabskommissionen for Trekantområdets Brandvæsen var indkaldt til.

Der blev fra flere sider fortsat givet udtryk for ærgrelse over, at Vejle Kommune ved udgangen af 2021 udtræder af TrekantBrand-fællesskabet.

- De fleste havde gerne set, at vi var blevet i samarbejdet, men vi var enige om, at Vejle er fuldgyldigt medlem indtil næste år, og at vi skal hjælpe hinanden til, at det bliver en god og ordentlig proces, siger Jens Ejner Christensen (V).

Annonce

En stor omgang

Og processen skal sættes i søen hurtigst muligt, påpeger beredskabskommissionens formand, borgmester i Billund Ib Kristensen (V).

Han ser nemlig den korte opsigelsesfrist som den største udfordring ved hele processen.

- Det er en stor omgang, vi nu skal igennem alle sammen, og det sker samtidig med, at sikkerheden over for borgerene også skal garanteres. Så der vil blive trukket veksler på nogle medarbejdere i den kommende tid, forudser Ib Kristensen.


Nu er der ingen tvivl om, at Vejle forlader Trekantbrand, men Trekantbrand består, og nu handler det om at komme ud på den anden side.

Ib Kristensen (V), borgmester i Billund og formand for beredskabskommissionen


Han forventer, at beredskabskommissionen inden for de næste uger vil blive indkaldt til et ekstraordinært møde, hvor køreplanen for Vejles udtræden skal sættes i gang.

- I den forbindelse kunne vi godt tænke os at få bistand fra en revisor og måske også en advokat, siger formanden for kommissionen.

Herud over er han tryg ved at kunne læne sig op ad TrekantBrands vedtægter, hvoraf det fremgår, hvordan processen skal gennemføres, når og hvis én af samarbejdsbyerne ønsker at forlade fællesskabet.

Annonce

Ikke længere til debat

At Vejle ikke længere ved være en del af TrekantBrand, blev ikke som sådan debatteret på beredskabskommissionens møde.

Pengene - eller gælden - følger med

Det siger TrekantBrands vedtægter blandt andet om en kommunes udtræden:

  • Den udtrædende kommune skal overtage leasing- og lejeaftaler vedrørende ejendomme, køretøjer og andet materiel, der er knyttet til den udtrædende kommunes geografiske område.
  • Værdien af de aftaler som den udtrædende kommune medtager, fratrækkes kommunens andel af en eventuel nettoformue.
  • En udtrædende kommune har ret til at få udbetalt sin andel af nettoformuen i fællesskabet, såfremt fællesskabet har en nettoformue.
  • Såfremt nettoformuen er negativ, skal en udtrædende kommune foretage en indbetaling i forbindelse med udtræden.

- Nu er der ingen tvivl om, at Vejle forlader Trekantbrand, men Trekantbrand består, og nu handler det om at komme ud på den anden side. Det var mit budskab på mødet, siger Ib Kristensen og tilføjer:

- Men jeg vil sige det sådan, at indtil vi så udmeldingen, så havde jeg en tro på, at vi fandt en løsning.

Vejles borgmester slår også fast, er nu er situationen, som den er: Vejle går egne veje.

- Så må vi hurtigst muligt komme videre, og det kan jo også lade sig gøre.

Vejle Kommunes økonomiudvalg skal mødes mandag i næste uge. Her er et punkt på dagsordenen, hvordan etableringen af Vejle Brandvæsen skal foregå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Annonce