Annonce
Debat

Tidligere ansat i hjemmeplejens Distrikt Vest 2: Ledelse betyder også ansvar

Birte Lauridsen. Foto: Søren Gylling

Læserbrev: I VAF 12. november kan man læse et interview med seniorudvalgsformand Kenneth Fredslund (DF) og velfærdsdirektør Anne Mette Lund. Artiklen handler blandt andet om ansvaret for den opsigtsvækkende personaleflugt fra Distrikt Vest 2.

Ifølge overskriften har man ansat en leder, der skulle ændre kulturen. Kulturen er blevet ændret, men man kan vel ikke sige, at det er til det bedre, når cirka halvdelen af medarbejderne er rejst i frustration!

"Alle organisationer har svage punkter og udviklingspotentialer - i Distrikt Vest 2 var der sikkert også forhold, som kunne forbedres og moderniseres, men medarbejderne skal jo vide, hvad ledelsen ønsker, for at de kan arbejde med", skriver Birte Lauridsen. - Vejle Amts Folkeblads forside søndag 8. november

Ifølge teksten mener de to dog ikke, at ansvaret ligger hos distriktslederen. Det må betyde, at de godtager den ledelsesstil, som medarbejderne anfører som den vigtigste årsag til mistrivsel, sygemeldinger og opsigelser.

Annonce

Det hedder videre, at "kommunikationen har haltet". Ja, det tør siges!

Når man ønsker ændringer i en virksomheds kultur, begynder man normalt med at forklare sine medarbejdere, hvad man vil forandre og hvordan.

Det er almindeligvis et succeskriterium at informere personalet, men i dette tilfælde oplevede jeg aldrig, at vi som medarbejdere blev informeret om denne målsætning.

Jeg ser det bagefter som en skjult dagsorden!

Alle organisationer har svage punkter og udviklingspotentialer - i Distrikt Vest 2 var der sikkert også forhold, som kunne forbedres og moderniseres, men medarbejderne skal jo vide, hvad ledelsen ønsker, for at de kan arbejde med!

I artiklen afslører Anne Mette Lund, at den tidligere distriktsleder valgte at sige op på grund af uenighed i forhold til de pålagte ændringer. Senere rejste souschefen og vagtplanlæggeren i frustration over det manglende samarbejdsklima, og erfarne medarbejdere forlod distriktet - er der klokker, som ringer ?

Når VAF spørger efter begrundelser for at ønske en kulturændring, leverer Anne Mette Lund en intetsigende forklaring: "Det bygger på en generel betragtning" og "almindelig ledelsesmæssig opfølgning".

Det nævnes også, at der manglede "tydelighed i forhold til at overholde rammerne og holde overenskomster".

Hermed antydes jo, at medarbejderne har "snydt på vægten" - hvorfor i alverden har jeg ikke som ansat fået besked om, hvilke konkrete forhold dette dækker over?

Velfærdsdirektøren og seniorudvalgsformanden fastholder, at det især er medarbejdernes modstand mod kulturændringen, som er årsag til problemerne. Dermed forsøger de at lægge ansvaret over på medarbejderne, hvilket er helt urimeligt, fordi disse ikke var ordentligt informerede.


Ansvaret ligger hos den, som træffer beslutningen!

Birte Lauridsen


Når en velfærdsdirektør og udvalgsformand beslutter at arbejde på en kulturændring i en afdeling, er det deres ansvar. Når de vælger at ansætte en leder til at udføre ændringen, er det deres ansvar. Når distriktslederen vælger at udføre ændringen med de metoder, som er beskrevet i tidligere artikler, er det distriktslederens ansvar.

Når en ledelsesbeslutning ikke fungerer efter hensigten, er det ledelsens ansvar!

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce