Annonce
Hedensted

Tidligere ballademager driver nu autoværksted i Korning

Burhan Prekadin er ejer af BP Autoværksted i Korning. Han er udlært automekaniker hos Ejner Hessel i Horsens, så værkstedets speciale er naturligvis Mercedes-biler. Foto: Mads Dalegaard
Det er lidt af en rejse Burhan Prekadin har været på. Fra ballademager som ung knægt på Hybenvej i Horsens til far til tre - snart fire - og indehaver af autoværkstedet BP Autoværksted i Korning, der er specialister i Mercedes-Benz-biler.
Annonce

Korning: Burhan Prekadin har et klart budskab til alle unge rødder og ballademagere, og dem der siger til dem, at de aldrig bliver til noget.

- Det skal de ikke tage så tungt, for det er noget, man selv bestemmer. Hvor der er en vilje, er der en vej, siger han.

Og han siger det med en vis tyngde, for han har selv været en frygtelig rod og ballademager, der ikke gad at gå i skole. Nu er han imidlertid blevet en voksen og følsom far til tre - snart fire - børn og indehaver af autoværkstedet BP Autoværksted i Korning, som han i øvrigt flytter til større og bedre faciliteter på Bråvej 24 i Bråskov inden årets udgang.

Han er udlært Mercedes-mekaniker ved Ejner Hessel i Horsens og har efter sin læretid arbejdet for blandt andet Ejner Hessels Århus-afdeling, Superdæk, Hedensted Caravan, Citroën i Horsens, LC Autoservice i Lund ved Horsens og Dan-Wheels Horsens. Siden september 2019 har han imidlertid drevet sit eget autoværksted fra adressen Korningvej 99 i Korning, og det går faktisk rigtig godt.

Annonce

Har forrygende travlt

- Vi har forrygende travlt. Vi reparerer alle bilmærker, og da vi er en del af Hella Service Partner-kæden, så er alle reparationer lavet med fabriksgaranti. Vi er dog specialister i Mercedes-Benz-biler, og det er rygtedes i en grad, så der kommer kunder fra hele landet for at få repareret deres Mercedes her hos mig, siger Burhan Prekadin.

Noget journalisten selv kunne noterer sig, da han kiggede forbi, idet der blandt andet befandt sig to Mercedes-varebiler foran værkstedet, og to Mercedes-personbiler, der var liftet op inde i selve værkstedet.

Annonce

Hjælper også kunder uden for åbningstid

Og når Ejner Hessel-koncernen tilbyder nødservice efter almindelig åbningstid, så gør Burhan Prekadin naturligvis det samme.

Burhan Prekadin kom til Danmark som to-årig sammen med sin familie. Familien kom fra Tyskland, men stammer fra Kosovo i det tidligere Jugoslavien. Foto: Mads Dalegaard

- Vi har en nødtelefon, som bliver taget 24-7. Så står man med en bil, der brudt sammen natten til onsdag eller søndag middag, så ringer man bare. Søndag aften var jeg afsted to gange. Her hentede jeg en bil, der havde fået klippet pladerne, og en bil, der var brudt sammen, siger Burhan Prekadin, der er superglad for tilværelsen som selvstændig.

- Det er noget, jeg har tænkt på og drømt om i flere år, og det er virkelig fedt at kunne udleve drømmen. Og ikke mindst ved at gøre det på min måde. Samtidig viser jeg jo også dem, der sagde til mig, at jeg aldrig ville blive til noget, at de tog fejl, siger 26-årige Burhan Prekadin, der kom til Danmark som to-årig fra Tyskland sammen med sin familie, der stammer fra Kosovo/ex-Jugoslavien.

Annonce

Opvokset i Frederikshavn

Familien flyttede til Frederikshavn, hvor Burhan voksede op, indtil han som 10-årig flyttede med resten af familien til Horsens.

- Vi havde brug for at være tæt på noget familie, fordi min mor var blevet syg, så vi fik en lejlighed på Hybenvej, der jo er et slags ghetto-område. Det var ikke et godt sted for mig, for jeg var kun ude på ballade. Min far tænkte, det går ikke det her. Hvis ham Burhan skal blive til noget, så skal vi flytte. Vi flyttede derfor til Hatting, siger Burhan Prekadin.

Her bor han i øvrigt den dag i dag sammen med kone og tre børn.

- Jeg skiftede også skole. Jeg kom på Lundskolen, og de fik rettet mig op. Men skolen var ikke mig. Jeg skulle ud og bruge mine hænder. Efter at have været i praktik i 8. klasse hos Ejner Hessel i Horsens vidste jeg bare, at jeg skulle være Mercedes-mekaniker, så jeg blev ved med at plage dem om en elevplads, indtil de til sidst gav sig, griner han.


Man skal bare finde den rigtige hylde, så skal livet nok smile til én - uanset hvor meget ballade man har lavet.

Burhan Prekadin, indehaver af BP Autoværksted i Korning


Her kom han i mesterlære og havde fire fantastiske år med nogle superdygtige kolleger.

- Man skal bare finde den rigtige hylde, så skal livet nok smile til én - uanset hvor meget ballade man har lavet, siger Burhan Prekadin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce