Annonce
Jelling

Tidligere borgmester i nyt job: Det handler om at få enderne til at nå sammen

Arne Sigtenbjerggaard er glad for jobbet som rådgiver inden for handel med  landbrugsejendomme for EDC Mæglerne i Videbæk. I corona-året 2020 var han med til at formidle syv handler, heraf to minkfarme. Foto: Mette Mørk
Vejle Kommunes tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard befinder sig godt i sit nye job som landbrugsrådgiver. Akkurat som i politik handler salg af landbrugsejendomme om at få enderne til at nå sammen.

Jelling/Vejle: - Jeg er den, som både sælgere og købere taler med. Det handler om at få enderne til at nå sammen.

Det er budskabet fra Arne Sigtenbjerggaard, der som tidligere borgmester - først fem år i Jelling Kommune og senere syv år i Vejle Kommune, er vant til at få enderne til at nå sammen.

- Det er fire år siden, jeg overlod jobbet til Jens Ejner (nuværende borgmester, red.). Og allerede inden jeg afleverede borgmesterkæden og nøglerne til  borgmesterkontoret, havde jeg planlagt mit arbejdsliv efter jobbet som politiker.

Annonce

- Opbremsningen måtte ikke blive for hård. Jeg skulle have noget at give mig til, overgangen fra lange arbejdsdage og kimende telefoner ville blive for stor, hvis jeg ikke selv tog initiativ, forklarer Arne Sigtenbjerggaard, der er glad for at have noget at stå op til.

Stor beslutning

Kort efter at borgmesterkæden var overdraget til en ny Venstre-mand, fik Sigtenbjerggaard endnu en gang en henvendelse fra Poul Erik Nielsen, der var en gammel kammerat fra soldatertiden hos husarerne.

Han henvendte sig med et tilbud om blive ansat i firmaet EDC Mæglerne i Videbæk. De kunne godt bruge en tidligere borgmester til formidling af landbrugsejendomme.

- Det hænger sikkert sammen med, at jeg er født og opvokset på landet og har arbejdet i landbruget, inden jeg senere blev lærer og borgmester. Jeg er ansat som formidler af landbrugsejendomme i Vejle og Hedensted kommuner. Jeg er glad for jobbet, for akkurat som det er i politik og med jobbet bogmester, handler det om at få enderne til at nå sammen.

- Det er en stor beslutning at sælge sin gård. Det er ikke bare en virksomhed, det er i mange tilfælde et fødehjem eller i hvert fald børnenes fødehjem, der er til salg. Det skal tales grundigt igennem. Det handler om at finde den rigtige køber, det er med til at give sælger ro i maven. Og så er der også store beløb på spil. Priserne på de landbrugsejendomme, jeg har været med til at formidle salget af, har ligget på mellem tre og 10 millioner kroner, fordi jordloddet til gården er på mellem 10 og 120 hektar, forklarer Arne Sigtenbjerggaard.


Som i jobbet som bogmester, handler det om at få enderne til at nå sammen.

Arne Sigtenbjerggaard


Hans store netværk som tidligere borgmester betyder, at han har kontakter over hele landet.

- Det falder fint i tråd med, at vores firma - især når det drejer sig om landbrugsejendomme - arbejder over hele landet. Lige nu har vi landbrug til salg i hele Jylland, men også på Fyn og Sjælland og sågar på Lolland, siger Arne Sigtenbjerggaard, der efter fremvisningerne, de mange snakke og formidlingen, overdrager afslutningen af handlen til en professionel mægler.

Annonce

Et travlt år

Selv om man skulle tro, at coronapandemien ville sætte en dæmper på interessen for at sælge landbrugsejendomme, kan Vejle og Jellings tidligere borgmester se tilbage på et travlt år.

- Vi har solgt i alt 392 ejendomme, heraf 107 landbrugsejendomme. Jeg har været med til at formidle otte af ejendommene, blandt andet to minkfarme, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Men selv om Arne Sigtenbjerggaard har haft et travlt år som formidler af landbrugsejendomme, er der dog fortsat tid til et spil golf og til at passe sine forskellige bestyrelsesposter.

Arne Sigtenbjerggaard er formand for Hospice i Vejle, og derudover er der bestyrelsesposterne i blandt andet Skydebaneforeningen Danmark, Jelling Lokalhistoriske Forening og Billund Travbane.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce