Annonce
Egtved

Tidligere efterskoleelever viser dansk gymnastik i USA

I Danmark er der en rig gymnastik- og foreningstradition. Det får amerikanerne en smagsprøve på, når et holdt tidligere elever på Ågård Efterskole tager på turné i USA. PR-foto
For tredje gang rejser en gruppe tidligere efterskoleelever ud i den store verden for at give gymnastikopvisninger og afvikle workshops.
Annonce

Ågård: 40 gymnaster, fire instruktører og fire rejseledere rejser i dag, fredag 4. oktober, til USA.

Siden gymnasterne, der alle er tidligere elever på Ågård Efterskole, blev udtaget til holdet i september 2018, har de sammen med instruktørerne brugt mange weekender på at blive helt klar til udlandsturen, hvor de skal vise ti gymnastikopvisninger for amerikanske gymnaster.

Det er tredje gang, et hold tidligere elever fra Ågård Efterskole drager afsted. Da efterskolen i 2011 fejrede 50 års jubilæum, rejste skolen for første gang med et udvalgt hold gymnaster til Brasilien. Her gav de en stribe gymnastikopvisninger og workshops for at give brasilianerne et lille indblik i den danske gymnastik- og foreningstradition. Turen blev så stor en succes, at den blev gentaget i 2015, hvor målet var USA.

I år drages atter til USA. Her går turen til Chicago i Illinois, Des Moines i Iowa, Sante Fe i New Mexico og til slut Denver i Colorado. Foruden at give gymnastikopvisninger og workshops, bliver der også tid til blandt andet storbyliv og besøg i forskellige nationalparker. En speciel historie denne gang er, at holdet skal besøge en indianer "pueblo" (indianerlandsby, red.) i Santa Fe, New Mexico, som aldrig før har haft besøg af et dansk gymnastikhold.

22. september var hallen på Ågård Efterskole fyldt med spændte gymnaster og tilskuere til en afrejseopvisning. Holdet håber på, at der kommer ligeså mange til hjemkomstopvisningen, som alle er velkomne til at overvære lørdag 2. november klokken 15.

Er man interesseret, kan man følge rejsen på www.aagaardefterskole.dk eller via efterskolens Facebook-gruppe.

Rejseholdet

Det er tredje gang, at et rejsehold bestående af 40 tidligere elever fra Ågård Efterskole rejser udenlands for at lave gymnastikopvisninger og holde workshops.

Formålet med rejseholdet er:

At inspirere tidligere elever til at komme ud og se verden og være nysgerrig på at møde mennesker i andre lande og lære om deres historie og kultur.

At vise dansk kultur, traditioner og værdier – herunder også Ågård Efterskoles.

At skabe stærke bånd på tværs af årgange.

At skabe en forlængelse af de dannelsesmål, der er grundklangen for Ågård Efterskole.

Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce