Annonce
Jelling

Tidligere fængselsbetjent og Hjem-Is-chauffør sælger festkjoler på landet

Ulla Moesgaard Jensen er indehaver af Butik Moesgaard, der siden starten af 2020 har haft adresse på Gammelbyvej 67 mellem Jelling og Gadbjerg. Foto: Mette Mørk
På en bondegård ved Gammelby ligger Butik Moesgaard, som har succes med at tiltrække kunder til en anderledes oplevelse, end den de kan få på strøget i Vejle.
Annonce

Gammelby: Ulla Moesgaard Jensen er ikke bange for at springe ud i noget nyt. Det er hendes cv et godt eksempel på.

For her fremgår job som veterinærsygeplejerske, fængselsbetjent, handicaphjælper og Hjem Is-franchisetager.

Og siden januar 2019 har der også stået tøjsælger på listen over Ulla Moesgaard Jensens mange forskellige erhverv. Det første år med butik i modetøjfirmaet Bisons tidligere lokaler i Gammelby, og siden 1. februar i år som en del af erhvervsfællesskabet hos frisør Nadia Scarpi, der holder til på landet et par kilometer uden for Gammelby.


Jeg vil gerne give kunderne en anden oplevelse, end den de kan få på strøget.

Ulla Moesgaard Jensen


Her driver hun Butik Moesgaard i en gammel svinestald, der har fået en makeover, så den kan huse tøj og festkjoler i alverdens farver.

- Det, der gør det spændende at sælge festkjoler, er alle de forventninger, der følger med. Der ligger mange tanker bag sådan en kjole. Er den for kort eller lang? Er den for farverig eller dæmpet? Der er meget, der skal overvejes, for det er vigtigt, at kjolen passer ind i festens etikette, fortæller 37-årige Ulla Moesgaard Jensen.

Annonce

Klikkede med frisøren

Ulla Moesgaard Jensen har altid haft en stor interesse for tøj, men hun erkender, at det er en smule tilfældigt, at hun i dag har sin egen tøjbutik på en bondegård.

- Jeg var egentlig meget glad for mit seneste arbejde som Hjem-Is-franchisetager. Omsætningen var god, men jeg arbejdede alt for mange timer. Der blev virkelig knoklet igennem, og jeg kom frem til, at så travlt ville jeg ikke have igen. Der skulle også være tid til at holde ferie, siger hun.

- I forbindelse med et tidligere arbejde kørte jeg på vejen dertil altid forbi Bisons lokaler i Gammelby. Jeg var meget forelsket i stedet, og da jeg opdagede, at lokalerne var sat til udlejning, slog jeg til og åbnede min egen butik 1. januar 2019. På en måde var det lidt tilfældigt, at det lige skulle være tøjsalg. Det var mere, fordi lokalerne var indrettet til en tøjbutik. Havde de været indrettet til salg af blomster, havde jeg nok haft en blomsterbutik i stedet for, fortæller hun.

Skønhedskvinderne fra bondegården

  • Et erhvervsfællesskab med skønheden i centrum er blomstret op på en landejendom tæt ved Gammelby.
  • Her er der både mulighed for pleje af hår, negle og krop samt køb af festtøj hos firmaerne Scarpi, Nail It, Klinik Velvære og Butik Moesgaard.
  • I en artikelserie portrætter vi de forskellige firmaer og kvinderne bag.
  • Dette er tredje afsnit.

Det blev dermed tøj, som hun skulle bygge sin indtjening på. Men det blev ikke længe, hun valgte at have firmaadresse i Gammelby.

- Min sædvanlige frisør var på barsel, så jeg tog hen til Nadia (Scarpi, red.) for at blive klippet i stedet for. Vi klikkede bare med det samme. Da jeg hørte hendes drømme om at skabe et erhvervsfællesskab, blev jeg hurtigt interesseret. Der gik kun 10 minutter, og så havde vi nærmest lavet en aftale om, at jeg skulle flytte min butik ud på gården, forklarer Ulla Moesgaard Jensen, der bor i Vejle.

Annonce

Noget andet end strøget

Selv om der ikke er langt til Vejle og dens adskillige tøjbutikker, oplever Ulla Moesgaard Jensen ikke, at det er en ulempe for hendes forretning.

- En strøgbutik er nødt til være åben på bestemte tidspunkter. Jeg vil hellere drive en butik uden at være så afhængig af faste og lange åbningstider. På den måde er der også tid til at holde fri, siger hun med et smil.

På hendes hjemmeside kan åbningstiderne findes, ligesom det også er muligt at booke en tid i butikken.

- Jeg vil gerne give kunderne en anden oplevelse, end den de kan få på strøget. Kunderne kan booke en tid, og det kan jeg godt lide. Der er ingen stress og ingen bagkant. Det er bare helt stille og roligt, og der er tid nok til, at folk kan få en god helhedsoplevelse, fortæller Ulla Moesgaard Jensen.

I butikken er der også en lille bod med værtindegaver fra Pilgaardens grøftekant. Foto: Mette Mørk

Hun nyder karriereskiftet og nyder, at hun har sin butik på gården ved Gammelby. Og selvom hun ikke har været i gang i lang tid, kan hun mærke, at butikken allerede har skabt sig et navn i lokalområdet.

- Faktisk har jeg oplevet, at en kunde var blevet henvist til mig fra en Vejle-butik. Det er meget storsindet, og det gør mig også stolt, at andre i branchen anbefaler min butik, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce