Annonce
Debat

Tidligere murermester på 84 år i opråb til unge: Søg ind på håndværkeruddannelserne, industri og lager

"Bruger man kroppen rigtigt, vil man kun opleve almindelig slitage, som forekommer ved alt arbejde, også ved at skulle bruge hovedet og sidde syv timer på en stol", skriver Henning Nedergaard. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Læserbrev: Desværre har vi fået politikere, der er gået lige fra deres akademikeruddannelse og ind på Christiansborg uden nogen livserfaring, men kun talmestre med akademikersprog, hvor det skinner igennem, at man overser nødvendigheden af håndværkeruddannelserne og andre nyttige fag i f.eks. industrien, der ikke kræver en større boglig viden, men dog er noget at stå op til.

Henning Nedergaard. Privatfoto

Den ene undervisningsminister efter den anden prøver nye metoder for indlæring, men resultatet er skræmmende, for mange elever går stadig ud af skolen med for dårlige kundskaber.

Vi bør derfor alle, som vil og kan, prøve at få politikerne til at indse, at det går ikke længere. De må forbedre uddannelserne, så også den mindre begavede får en chance og ikke lader sig lokke til at fortsætte i de videreuddannelser, som kun er spild af tid, og de får som regel mindreværdskomplekser ved at skulle leve op til de mere begavede personer, men senere i livet må de stå i arbejdsløshedskøen for akademikere.

Annonce

Man bør så hurtigt som muligt få ændret indlæringen. Når man går ud af 9. klasse, skal eleverne være udstyret med så elementære færdigheder som matematik/regning, læsning og skrivning på et plan, hvor den mindre dygtige kan være med, men hvor evnerne ligger i hænderne.

Må jeg derfor opfordre jer unge mennesker at søge ind på håndværkeruddannelserne samt industri og lager.


Intet er mere livgivende end at stå op om morgenen til et friskt og sundt liv og udføre håndens arbejde og ved fyraften gå tilbage og betragte dagens arbejde med stolthed.

Henning Nedergaard


Intet er mere livgivende end at stå op om morgenen til et friskt og sundt liv og udføre håndens arbejde og ved fyraften gå tilbage og betragte dagens arbejde med stolthed.

I vil opleve en sund hverdag, og lad jer ikke skræmme af det fysisk lidt mere krævende arbejde. Bruger man kroppen rigtigt, vil man kun opleve almindelig slitage, som forekommer ved alt arbejde, også ved at skulle bruge hovedet og sidde syv timer på en stol.

I dag behøver man ikke at knokle, man har hjælpemidler til næsten alt (undertegnede er 84 år og har lagt mange tusinde mur- og tagsten, men er still going strong).

I unge mennesker, når I f.eks rejser ud i den store verden, der skal I lægge mærke til alle de smukt udformede kirker og katedraler m.m., som for mange hundrede år siden blev skabt af håndværkere, et evigt stående minde til ære for håndværkeren og menneskeheden.

Lad jer inspirere af disse håndværkere. I kan også sætte jeres præg på disse bygninger, da de kræver vedligeholdelse, som skal komme fra jeres hænder.

Kom i gang, lad ikke tiden løbe fra jer. (Forkortet, red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

DBU: Kampen genoptages efter Eriksens kollaps

Annonce