Annonce
Alarm 112

Tidligere indkøbschef på Sygehus Lillebælt dømt for millionbedrageri: Vil betale pengene tilbage, så snart han kan

Den 51-årige havde et godt og velbetalt job som indkøbschef, men den ringe kontrol i sygehusets indkøbsafdeling fristede ham til at indlede bedragerierne sammen med en samarbejdspartner. Foto: Mette Mørk
En 51-årig tidligere indkøbschef ved Sygehus Lillebælt tilstod bedrageri for 2.098.222 kroner, da han var i Retten i Kolding mandag. Han er idømt et år og ni måneders fængsel, hvoraf tre måneder skal afsones. Desuden skal han betale beløbet tilbage til sygehuset. Vejlenseren modtog dommen på stedet.

Bedrageri: Der var tale om en fuld tilståelse, da en tidligere indkøbschef ved Sygehus Lillebælt mandag eftermiddag blev dømt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed ved Retten i Kolding.

Her erkendte den 51-årige mand, at han sammen med to andre sigtede formåede at bedrage Sygehus Lillebælt for sammenlagt 2.098.222 kroner.

Det skete over en periode fra november 2015 til september 2019.

Annonce

Den 51-årige kunne ikke forklare, hvorfor bedragerierne var startet. Han havde et godt og velbetalt job som indkøbschef, men den ringe kontrol i sygehusets indkøbsafdeling fristede ham til at indlede bedragerierne sammen med en samarbejdspartner, forklarede han i retten.

Bedragerierne skete, ved at han sammen med samarbejdspartneren, som var leverandør af udstyr til Sygehus Lillebælt, udstedte fiktive ordrer til samarbejdspartneren på varer, den 51-årige indkøbschef selv godkendte og betalte.

Sygehus Lillebælt betalte dermed for varer, som aldrig blev leveret. Samtidig betalte sygehuset for fragt af varer, der reelt aldrig blev sendt.

Brugt til tant og fjas

I retten forklarede den 51-årige indkøbschef, at han egentlig ikke manglede penge. De ekstra penge, han tjente hver måned på bedragerierne, blev brugt til "tant, fjas og rejser", forklarede han.

Sagen blev anmeldt til politiet 4. oktober 2019, da Sygehus Lillebælt blev opmærksom på uregelmæssigheder i varebestillingerne. Disse uregelmæssigheder kunne knyttes direkte til indkøbschefen, som blev bortvist med øjeblikkelig virkning.

- Det eneste, jeg spekulerer på nu, er, hvordan jeg får betalt pengene tilbage til sygehuset. Min samvittighed bliver aldrig ren, sagde den 51-årige vejlenser i retten.

Hans forsvarer, advokat Mette Grith Stage, oplyste, at hun 11. marts havde taget kontakt til Sygehus Lillebælt for at indgå en afdragsordning på vegne af sin klient, som også har sat huset til salg for at kunne betale pengene tilbage.

Annonce

Afdragsordning

Ifølge forsvareren har Sygehus Lillebælt accepteret afdragsordningen, men derfor var det vigtigt for Mette Grith Stage at pointere, at hendes klient havde brug for at kunne arbejde og dermed tjene penge.

En ubetinget dom ville umuliggøre tilbagebetalingen.


Det eneste, jeg spekulerer på nu, er, hvordan jeg får betalt pengene tilbage til sygehuset. Min samvittighed bliver aldrig ren.

Bedrageridømt 51-årig tidligere indkøbschef - i retten


Specialanklager Bolette Lund Kristensen mente dog, at indkøbschefen - trods sine gode personlige forhold og samarbejdsvillighed med politiet - burde idømmes en delvis ubetinget dom for bedragerierne.

Dette blev også resultatet: Dommeren afgjorde, at den 51-årige idømmes et år og ni måneders fængsel, hvoraf tre måneder skal afsones. Desuden skal han udføre 250 timers samfundstjeneste og betale pengene tilbage til Sygehus Lillebælt.

Dommen blev modtaget. Der er endnu ikke rejst tiltale mod de to medsigtede i sagen.

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

93-årig ventede på hjemmehjælp, men afslørede falsk fodplejer i stuen: Politiet udsender signalement af tricktyv

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Annonce