Annonce
Vejle

Tidligere kræftsyge døjer med smerter og søvn: Vejle Sygehus er klar med nyt tilbud

Tilbuddet er placeret på Onkologisk Afdeling, og idéen er, at de praktiserende læger kan sende patienter direkte dertil og undgå, at de skal til en masse ambulante undersøgelser på sygehusets forskellige afdelinger. Arkivfoto

Et sygdomsforløb med kræft tærer. Selvom man er rask, kan man lide af mange forskellige senfølger. Vejle Sygehus åbner en ny klinik for gruppen af patienter.

Annonce

Vejle: Kræften har forladt kroppen, og man er helt rask. Alligevel er alt ikke godt.

Mange tidligere kræftramte døjer med efterreaktioner som smerter, fordøjelsesbesvær og søvnløshed efter deres behandlingsforløb.

Det ved man godt på Vejle Sygehus, som nu har åbnet en såkaldt senfølgeklinik. Det skriver man i en pressemeddelelse.

Senfølger er kort beskrevet efterreaktioner og bivirkninger fra stråle- og kemoterapi, operationer og andre former for behandling. Sommetider viser de sig først længe efter sidste kontroltjek.

- De her patienter begynder måske at døje med åndenød, fordøjelsesbesvær, hjerte-kar-forstyrrelser og smerter i knogler, muskler eller led, fortæller overlæge Lars Henrik Jensen, Onkologisk Afdeling, Sygehus Lillebælt.

- Eller måske løber de ind i søvnløshed, spontane depressioner, angst eller noget helt fjerde, som får dem til at bestille tid ved lægen, der ofte vil tolke symptomerne som signaler på andre typiske sygdomme, tilføjer han.

I takt med, at vi bliver bedre til at screene, opdage og behandle kræft, stiger antallet af langtidsoverlevere. Dermed bliver der også flere potentielle patienter med senfølger.

Lars Henrik Jensen, overlæge
Annonce

En overset gruppe

Lars Henrik Jensen står bag det nye tilbud sammen med afdelingslæge Christine Madsen og læge Johanne Dam Lyhne.

Tilbuddet er placeret på Onkologisk Afdeling, og idéen er, at de praktiserende læger kan sende patienter direkte dertil og undgå, at de skal til en masse ambulante undersøgelser på sygehusets forskellige afdelinger.

Det har hidtil været lidt af et problem.

- I takt med, at vi bliver bedre til at screene, opdage og behandle kræft, stiger antallet af langtidsoverlevere. Dermed bliver der også flere potentielle patienter med senfølger. Dem har vi ikke været særligt gode til at tage os af indtil nu, udtaler Lars Henrik Jensen i pressemeddelelsen.

Senfølgeklinikken kommer efter ønske fra blandt andet Sygehus Lillebælts patient- og pårørenderåd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce