Annonce
Jelling

Tidligere medarbejder på Højagercentret: Der er en anden side af sagen

Karin Friberg arbejder ikke længere på Højagercentret, men hun er ikke flygtet fra arbejdspladsen, påpeger hun i et læserbrev, hvor hun roser ledelsen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: I maj 2019 blev jeg ansat jeg som sygeplejerske på Højagercentret, hvor ny leder Carina Sarkkinen netop var startet. Med energi og engagement gik Carina ind i arbejdet, men udfordringerne blev for store. Medarbejdere var forbeholdne, og Carina fik ikke mange chancer. Der kom sygemeldinger, arbejdsplanen hang ikke sammen, og det kostede vikarer og penge.

Ved Anne Dorte Madsens tiltrædelse i november 2019 lå der et stort arbejde med at få samling i huset, mindske sygefravær, styr på vagtplanerne, genetablere lovpligtig dokumentation, orden på økonomien og fokus på vores kerneopgave – at gøre vores bedste for at vores beboere har et godt liv.

Det var tydeligt fra start at mærke, at Anne Dorte har stor indsigt og ledelseserfaring. Med sin ro og sindighed gik Anne Dorte ind i arbejdet. Gennem processen har der været et godt og nødvendigt samarbejde med personalegruppen – og Anne Dorte har fra start gjort klart, at hun forventede, at vi hver især positivt arbejdede med og ikke imod.


Midt i det hele skal der indhentes et underskud på en million kroner. Jeg kunne ønske, at disse besparelser var udsat til, at der var kommet mere stabilitet og ro i huset.

Karin Friberg, tidligere medarbejder på Højagercentret


Der er nu stor fokus på faglighed og løft af kompetencer. Vores ældre beboere har ofte komplekse problemstillinger. Ud over at give omsorg og skabe et trygt og godt miljø skal vi som medarbejdere have overblik og kunne handle i vanskelige og akutte situationer.

Medarbejdere udtaler, at de tidligere har haft det godt og nærmest haft følelsen af at være i familie med hinanden. Som nyansat i huset blev jeg af de fleste taget godt imod – og blev også mødt af forbehold og manglende interesse. Jeg er for eksempel blevet råbt ad, været udsat for sladder, og der har været sat spørgsmålstegn ved min faglighed.

Arbejdsmiljøet er blevet meget bedre, og der er nu et godt samarbejde på tværs i huset.

Midt i det hele skal der indhentes et underskud på en million kroner. Jeg kunne ønske, at disse besparelser var udsat til, at der var kommet mere stabilitet og ro i huset.

Jeg har efter lyst og ønske fået andet arbejde – er ikke flygtet – og har sagt farvel til dygtige og engagerede kollegaer, som jeg ønsker alt det bedste. Og farvel til en leder, der sikkert og roligt står ved roret og med overblik styrer skuden gennem høje bølger til mere smult vande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Kultur

Street Art-festival vender tilbage

Annonce