Annonce
Vejle

Tidligere minister går ind i sagen om Sofies død: Ventetid skal nedbringes

Troels Lund Poulsen (V) vil have afsat flere penge af til Retslægerådet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Folketingspolitiker og tidligere minister Troels Lund Poulsen (V) vil have regeringen til at nedbringe sagsbehandlingstiden i Retslægerådet.

Vejle/Lund: Forældrene har ventet for længe på svar i sagen om deres datter Sofie Frydensbjerg Nielsens død på bostedet Bifrost i Vejle.

Det mener folketingsmedlem og tidligere minister Troels Lund Poulsen (V), der tager sagen til Folketinget.

- Det er en dybt tragisk sag for alle involverede - ikke mindst for familien. Derfor er der behov for gøre noget for at nedbringe den lange ventetid, for alt afhænger lige nu af en udtalelse fra Retslægerådet, siger han.

Annonce

Siden 2015 har Retslægerådet taget længere og længere tid om at behandle såkaldte "somatiske sager".

Ved seneste opgørelse i 2018 tog det i gennemsnit 257 dage, og det er cirka 100 dage mere end tre år tidligere.

Sofies forældre, Karin Frydensbjerg og Henrik Nielsen, venter på syvende måned på en udtalelse fra Retslægerådet. Indtil da kan sagen ikke komme videre.

- Skiftende regeringer har desværre ansvaret for, at sagsbehandlingstiden er steget. Det ansvar tager jeg også på mig, fra dengang jeg sad i regering. Nu bliver vi nødt til at tilføre nogle flere midler, så Retslægerådet kan få en hurtigere sagsbehandling. Det vil vi drøfte med regeringen, når vi skal forhandle finanslov, siger Troels Lund Poulsen.

På baggrund af Sofie-sagen har Troels Lund Poulsen bedt justitsminister Nick Hækkerup (S) om at oplyse sagsbehandlingstider for Retslægerådet for sidste år og første halvår af 2020.

Flere problemer

Troels Lund Poulsen (V) har været i kontakt med Karin Frydensbjerg og Henrik Nielsen og mødtes med dem på deres gård ved Lund uden for Horsens. Forældrene fortalte folketingspolitikeren om, hvordan de mistede deres datter.


Skiftende regeringer har desværre ansvaret for, at sagsbehandlingstiden er steget. Det ansvar tager jeg også på mig, fra dengang jeg sad i regering.

Troels Lund Poulsen (V), folketingsmedlem og tidligere minister


Folketingsmedlemmet mener, at sagen rejser flere problemstillinger.

- Sagen kaster mange principielle problemstillinger af sig, og det er derfor, at jeg som lokalt folketingsmedlem efter dialog med familien vælger at stille spørgsmål. Så må vi se, hvad der kan gøres. Der er i hvert fald flere ting, der fortjener at blive undersøgt og kan gøres bedre, herunder Retslægerådets sagsbehandlingstid, siger Troels Lund Poulsen.

Vejle Amts Folkeblad har flere gange været i kontakt med Retslægerådet og sendt mails til formand Søren Jacobsen - og udtrykt ønske om svar på, om rådet selv mener, at flere midler kan være en del af løsningen.

Det tilhørende sekretariat ved Retslægerådet imidlertid ikke mulighed for at svare på henvendelsen på grund af det aktuelle spørgsmål til justitsministeren.

Sofie-sagen kort

  • 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen blev 19. juni 2019 fundet livløs i et badekar  på bostedet Bifrost, afdeling Bygden.
  • Hun døde efter at have siddet i badekarret i 20-25 minutter - uden opsyn i 10-15 minutter, ifølge findestedsundersøgelsen.
  • Sofie Frydensbjerg Nielsen havde andengradsforbrændinger flere steder på kroppen Ifølge obduktionsrapporten
  • En brandmand målte det vand, der kom ud af vandhanen, til at være 52 grader.
  • Dødsårsagen er ukendt, men kan være "følger til overophedning efter ophold i vand med temperatur væsentligt over legemstemperatur”, fremgår det af obduktionsrapporten.
  • Sagen efterforskes af Sydøstjyllands Politi.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce