Annonce
Vejle

Tidligere misbrugere nervøse for udvidelse af deres værested

- Hvis det ikke duer, så må vi finde på noget andet, siger formand for byrådets voksenudvalg Gitte Frederiksen (V). Arkivfoto: Torben Glyum
Café Himmelblå lukker en ny gruppe borgere ind - men de kommer ikke til at møde de nuværende brugere af huset.
Annonce

Vejle: De nuværende brugere er ikke så glade for, at de skal dele deres Café Himmelblå med andre. De er bekymrede.

Det ved formanden for Vejle Byråds voksenudvalg, Gitte Frederiksen (V), godt.

Alligevel har hun sammen med de andre medlemmer besluttet, at sådan bliver det. I hvert fald for en periode på tre måneder. Herefter bliver udvidelsen evalueret, lover udvalget.

- Hvis det ikke duer, så må vi finde på noget andet, siger Gitte Frederiksen.

Café Himmelblå er et værested for tidligere misbrugere. Brugerne er altså både stoffri og ædru.

Annonce

De skal ikke mødes

Men med den nylige beslutning vil voksenudvalget også give adgang til borgere i såkaldt substitutionsbehandling - altså borgere, der er i behandling med eksempelvis metadon eller buprenorphin for at blive enten alkoholen eller stofferne kvit.

- Det gør de eksisterende brugere lidt utrygge, fordi de er ude af deres misbrug og ikke har brug for at blive yderligere fristet. Det forstår jeg godt. Derfor har vi også valgt, at de to grupper ikke skal mødes i caféen. Den nye målgruppe kommer kun i tidsrum, hvor den eksisterende målgruppe ikke er til stede, forklarer formand Gitte Frederiksen.

Borgerne i substitutionsbehandling får med det grønne lys fra politikerne lov til at komme tre timer om ugen fra 1. februar og i første omgang til 30. april, hvorefter tilbuddet bliver evalueret.

Den midlertidige udvidelse af tilbuddet koster 45.750 kroner, og gøres den permanent vil det årligt koste 183.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce