Annonce
Give

Tidligere politiker er klar til at kæmpe for børnene

Petra Raundahl er ny formand for Red Barnet Give. Hun afløser Sussie Andersen på formandsposten efter i en periode at have siddet som næstformand. Foto: Jim Hoff
Det inkarnerede foreningsmenneske med de varme hænder Petra Raundahl er blevet valgt til formand for Red Barnet i Give, og hun ser nu sammen med en nyvalgt bestyrelse frem til at kaste sig over det velgørende foreningsarbejde.

GIVE: Vi kender hende både som lokalpolitiker, som forkæmper for bevarelsen af Give Sygehus, som formand for styregruppen i Frivilligcenter Give, samt frivillig i projekt Solsikken, og nu kan Petra Raundahl så også kalde sig formand for Red Barnet i Give.

Hun har afløst Sussie Andersen på formandsposten, og hun har sat sig i formandsstolen sammen med en række nyvalgte personer til bestyrelsen. En bestyrelse der nu skal i gang med at revidere foreningens retningslinjer, aktivitetskalender og foldere.

- Ligesom resten af samfundet har også Red Barnets aktivitetsniveau i høj grad været styret af coronakrisen med flere aflysninger af både generalforsamling og arrangementer samt ture med Oplevelsesklubben til følge. Man kunne dog gennemføre Maleværksted i Knuden og biograftur i april samt en rigtig fin sommerafslutning i Give Lystanlæg. Sommerlejren i Vejle blev også gennemført med succes, ligesom det blev til en fin tur i september til Wow Park i Billund, fortæller Petra Raundahl.

Annonce

Corona eller ej, så er der stadigvæk familier, der har behov for julehjælp, og i 2020 var Petra Red Barnets repræsentant i et samarbejde bestående af Røde Kors,  kirken i Give og Vejle Kommune, der sørgede for, at samtlige familier, der havde søgt og var berettigede til julehjælp, kunne tilgodeses.

- Sammen med at skulle tackle coronaens udfordringer var vi i bestyrelsen også ramt af en del sygemeldinger, og dette sammen med (for) store opgaver blandt med et nyt regnskabssystem, gjorde 2020 til et år med en del udfordringer. Men nu er vi klar med det nye gode hold, og ser fortrøstningsfuldt ind i fremtiden, konstaterer Petra Raundahl.

Alt for meget administration

Hun sender et stort anerkendende skulderklap til den afgående formand, Sussie Andersen, som på trods af sygdom har kæmpet hårdt og ihærdigt med både nye systemer og mere og mere administration med dokumentation og indberetninger.

- Generelt vil jeg sige, at vi er ved at blive kvalt i krav om dokumentation og tidskrævende formaliteter, der trækker fokus væk fra fra det, vi synes, der er vores primære opgave, nemlig at lave arrangementer og samle penge ind til vores eget lokalområde og gøre en forskel her, siger Petra Raundahl.

Det primære fokuspunkt ligger på Oplevelsesklubben, hvor der er plads til 40 medlemmer. Klubben henvender sig til forældre, som af forskellige grunde har brug for lidt hjælp til gode fælles oplevelser. Aktiviteterne er for børn i alderen fem til 12 år sammen med deres forældre.

-Vi gerne opfordre lærere og pædagoger til at være opmærksomme på Oplevelsesklubben. De har jo tætte berøringsflader til børn og familier, der kunne nyde godt af vores tiltag, pointerer Petra Raundahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce