Annonce
Sport

Tidligere superliga-bomber styrker VB

Peter Utaka har snart en uge trænet med VB-truppen i Tyrkiet. Foto: Anders Møllenberg

Den tidligere superliga-topscorer Peter Utaka har trænet med VB-truppen en uge, men endnu ikke været i med i kampene i forbindelse med træningslejren i Tyrkiet.

Side: Vejle Boldklub laver aftale med den tidligere superliga-topscorer Peter Utaka.

Peter Utaka, som forleden fyldte 34 år, og VB indgår en aftale, som løber frem til sommer. Utaka har den seneste uges tid trænet sammen med VB-truppen i forbindelse med træningslejren i Tyrkiet, men han har ikke spillet med i de foreløbige testkampe.

Nigerianeren, som har belgisk pas, spillede senest i japansk fodbold, men hans aftale udløb ved årsskiftet, og dermed er han ikke en spiller, som VB kommer til at betale transfersum for.

Annonce

En god bekendt

Peter Utaka er en god bekendt af dansk fodbold, selv om han siden årskiftet 2011/12 har spillet i Østen. Angriberen kom i sommeren 2008 til OB fra belgisk fodbold, og han nåede tre en halv sæson hos fynboerne. I sæsonen 2009/10 blev Utaka topscorer i Superligaen, og ved udgangen af 2011 forlod han dansk fodbold og rykkede til Kina. Efter et par sæsoner i kinesisk fodbold rykkede han til Japan, og nu er han altså snart tilbage i dansk fodbold.

Med tilgangen af Peter Utaka har VB fået hentet den ønskede ekstra angriber. Klubben sagde i vinterpausen som bekendt farvel til topscorer Dominic Vinicius, og desuden blev en anden brasilianer, Erick Farias, løst fra sin kontrakt.

Ind kom først Alexandru Boiciuc fra Moldova og siden David Ashakyan, som seneste spillede i amerikansk fodbold. Det lykkedes ikke at få yderligere én ind, inden transfervinduet lukkede, og så VB måtte kigge blandt kontraktløse spillere.

Peter Utaka får fredag mulighed for at spille sin første kamp i VB-trøjen. Dagen inden truppen vender hjem til Danmark spilles to kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce