Annonce
Vejle

Tidligere V-borgmester: Øst-vest-kamp bag formandsopgør i Venstre

Tidligere borgmester i Jelling og Vejle, Arene Sigtenbjerggaard (V), ser balladen i Venstre, der endte med formand og næstformands fald som en magtkamp mellem Vest- og Østdanmark. Arkivfoto: Mette Mørk
Arne Sigtenbjerggaard forventer, at posten som formand for Venstre og statsministerkandidat nu serveres på et sølvfad for Jakob Ellemann-Jensen.

Vejle: - Det handler meget om en kamp mellem øst og vest. Men det er en forkert måde at gøre det på. Lars Løkke og Kristian Jensen er blevet presset ud, det kan vi lige så godt være ærlige og sige. Hvis man er utilfreds med formanden, er det rigtige at stille en modkandidat op på landsmødet og dér høre, hvad de hver især vil politisk.

Det siger den tidligere borgmester i Jelling og Vejle kommuner, Arne Sigtenbjerggaard fra Venstre. Det er en kommentar til lørdagens drama i Brejning, hvor både Venstres formand og næstformand trak sig fra deres poster efter et møde i partiets forretningsudvalg.

Venstres jyske region midt har været bange for at miste den store magt, det har haft. Derfor trækker man Lars Løkke med ned. Efter min mening har fejlen været, at man i mange år har valgt en næstformand, man godt kunne se, ikke kunne blive formand. Kristian Jensen mangler noget karismatisk personlighed, og Lars Løkke er 10 gange stærkere på en talerstol.

Arne Sigtenbjerggaard

Løkke ville vinde

På landsmødet er der 850 delegerede, og Arne Sigtenbjerggaard vurderer, at Lars Løkke Rasmussen i dét forum ville kunne genvinde sin formandspost. Men nu får han slet ikke muligheden for at blive målt og vejet i det formelt korrekte forum.

- Han ville stå stærkt efter to valgsejre. Mange Venstrefolk mener, at et samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet, som Lars Løkke gik til valg på, er den rette vej. Jeg var helt enig med ham om det, og det har altid været min egen linje i byrådene, at hvis man skulle have holdbare løsninger og ro, så skulle både S og V med. Kunne man gøre det samme på Borgen som i Vejle, var man nået langt. Det er ikke et fravalg af de andre borgerlige, men et tilvalg af en mulighed, siger han.

Annonce

Øst- og Vestdanmark i magtkamp

Arne Sigtenbjerggaard ser et opgør mellem Øst- og Vestdanmark bag formandskabets fald.

- Venstres jyske region midt har været bange for at miste den store magt, den har haft. Derfor trækker man Lars Løkke med ned. Efter min mening har fejlen været, at man i mange år har valgt en næstformand, man godt kunne se, ikke kunne blive formand. Kristian Jensen mangler noget karismatisk personlighed, og Lars Løkke er 10 gange stærkere på en talerstol, vurderer Arne Sigtenbjerggaard.

Han forventer, at formandsposten vil blive serveret på et sølvfad til Jacob Ellemann-Jensen. Mere spændt er han på næstformandsposten. Han nævner Inger Støjberg og Region Syds formand Stephanie Lose som næstformandsmuligheder. Eller en anden i borgmesterlaget, så man både holder balance mellem øst og vest og mellem folketing og den kommunale verden.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce