Annonce
Vejle

Tidligere V-borgmester: Øst-vest-kamp bag formandsopgør i Venstre

Tidligere borgmester i Jelling og Vejle, Arene Sigtenbjerggaard (V), ser balladen i Venstre, der endte med formand og næstformands fald som en magtkamp mellem Vest- og Østdanmark. Arkivfoto: Mette Mørk
Arne Sigtenbjerggaard forventer, at posten som formand for Venstre og statsministerkandidat nu serveres på et sølvfad for Jakob Ellemann-Jensen.

Vejle: - Det handler meget om en kamp mellem øst og vest. Men det er en forkert måde at gøre det på. Lars Løkke og Kristian Jensen er blevet presset ud, det kan vi lige så godt være ærlige og sige. Hvis man er utilfreds med formanden, er det rigtige at stille en modkandidat op på landsmødet og dér høre, hvad de hver især vil politisk.

Det siger den tidligere borgmester i Jelling og Vejle kommuner, Arne Sigtenbjerggaard fra Venstre. Det er en kommentar til lørdagens drama i Brejning, hvor både Venstres formand og næstformand trak sig fra deres poster efter et møde i partiets forretningsudvalg.

Venstres jyske region midt har været bange for at miste den store magt, det har haft. Derfor trækker man Lars Løkke med ned. Efter min mening har fejlen været, at man i mange år har valgt en næstformand, man godt kunne se, ikke kunne blive formand. Kristian Jensen mangler noget karismatisk personlighed, og Lars Løkke er 10 gange stærkere på en talerstol.

Arne Sigtenbjerggaard

Løkke ville vinde

På landsmødet er der 850 delegerede, og Arne Sigtenbjerggaard vurderer, at Lars Løkke Rasmussen i dét forum ville kunne genvinde sin formandspost. Men nu får han slet ikke muligheden for at blive målt og vejet i det formelt korrekte forum.

- Han ville stå stærkt efter to valgsejre. Mange Venstrefolk mener, at et samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet, som Lars Løkke gik til valg på, er den rette vej. Jeg var helt enig med ham om det, og det har altid været min egen linje i byrådene, at hvis man skulle have holdbare løsninger og ro, så skulle både S og V med. Kunne man gøre det samme på Borgen som i Vejle, var man nået langt. Det er ikke et fravalg af de andre borgerlige, men et tilvalg af en mulighed, siger han.

Annonce

Øst- og Vestdanmark i magtkamp

Arne Sigtenbjerggaard ser et opgør mellem Øst- og Vestdanmark bag formandskabets fald.

- Venstres jyske region midt har været bange for at miste den store magt, den har haft. Derfor trækker man Lars Løkke med ned. Efter min mening har fejlen været, at man i mange år har valgt en næstformand, man godt kunne se, ikke kunne blive formand. Kristian Jensen mangler noget karismatisk personlighed, og Lars Løkke er 10 gange stærkere på en talerstol, vurderer Arne Sigtenbjerggaard.

Han forventer, at formandsposten vil blive serveret på et sølvfad til Jacob Ellemann-Jensen. Mere spændt er han på næstformandsposten. Han nævner Inger Støjberg og Region Syds formand Stephanie Lose som næstformandsmuligheder. Eller en anden i borgmesterlaget, så man både holder balance mellem øst og vest og mellem folketing og den kommunale verden.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce