Annonce
Trekantområdet

Tidslinje: Så langt er bæredygtige lokalsamfund nået i dit lokalområde

Bæredygtige lokalsamfund startede i Strib. De har netop afholdt minifolkemøde, hvor 100 personer deltog i og debatterede visioner for havneområdet og fællesskabet i Strib. Privatfoto
Annonce

Nordvestfyn: Fællesskab, fremtidens lokalsamfund og borgerinddragelse er nogle af de ting, bæredygtige lokalsamfund sætter fokus på, når de rykker rundt i byerne i Middelfart Kommune. Fire ud af i alt 12 lokalsamfund har allerede fået rullet projektet ud. De enkelte lokaludvalg vælger selv, om de vil være med i indsatsen.

Projektet startede i 2019 i Strib, og det er meningen, at der hvert år skal opstartes to-tre forløb frem til 2025. Nu er de nået til Røjlehalvøen. Få et kort overblik over det foreløbige forløb her.

1 Strib april 2019

Projektet startede op i Strib i foråret 2019. Det første kick off-borgermøde blev afholdt i april 2019, og de har siden haft 13 møder.

En udviklingsgruppe blev nedsat, og de arbejder for at gøre Strib endnu mere attraktiv at leve, bo og arbejde i, og så har de ansvaret for at få lavet en ny fem-års udviklingsplan for Strib.

2 Brenderup august 2019

I august 2019 begyndte arbejdet for at gøre Brenderup til et mere attraktivt sted at bo, og en udviklingsgruppe er i gang med at formulere en udviklingsplan for deres lokalsamfund.

Gruppen står for at planlægge og gennemføre en inddragelse af lokalsamfundet gennem forskellige skøre, sjove og klassiske borgerarrangementer og møder. Gennem disse arrangementer skal gruppen undersøge, hvilke temaer og indsatser der er opbakning til i lokalsamfundet, og hvilke de skal gå videre med.

3 Ejby februar 2020

I Ejby gik de for alvor i gang i februar 2020, og de har indtil videre haft fem møder i deres udviklingsgruppe. Efter tre-fire møder trækker kommunens projektleder sig tilbage og lader udviklingsgruppen arbejde. Herefter skal gruppen selv beslutte, hvordan de vil fortsætte deres arbejde. Det er en bunden opgave, at gruppen skal inddrage lokalsamfundet i udarbejdelsen af deres udviklingsplan for lokalsamfundet.

4 Røjlehalvøen august 2020

Bæredygtige lokalsamfund er netop opstartet på Røjlehalvøen med sit første kick off-borgermøde i august 2020. Her var alle borgere på Røjlehalvøen inviteret til at komme med deres bud på, hvordan lokalsamfundet kan blive mere attraktivt for fremtiden.

Her var der blandt andet workshops om Røjlehalvøen og quiz om området. Næste skridt er at lave en udviklingsgruppe, som vil arbejde videre med at skabe et attraktivt lokalsamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce