Annonce
forside

Til angreb i taxa: Chauffør fik spark og slag - nu er 16-årig dreng dømt for overfald

Arkivfoto
Annonce
Vejle - En 16-årig fyr fra Vejle husker angiveligt ingenting fra en episode, der fandt sted natten til 6. august i år.

Her havde han drukket sig fuld med nogle venner og taget i byen i Vejle. Da han ville hjem, forsøgte han at praje en taxa uden at have penge på lommen.

- Han henvendte sig til en kvindelig taxachauffør og ville betale med MobilePay, men han kunne ikke få det til at virke. Så han blev voldsomt ophidset og begyndte at sparke og slå på taxaen, fortæller anklager Sanne Vindelev, der mødte i sagen for Sydøstjyllands Politi tidligere på ugen.

Kvinden trådte nu ud af sin bil og bad den unge mand om at lade være med at sparke og slå på bilen. Et vidne så også chaufføren give den unge mand en lussing.

- Så blev han endnu mere ophidset og overfaldt hende med spark på kroppen og knytnæveslag i ansigt og hoved, fortæller anklageren videre og tilføjer, at den kvindelige chauffør nu flygtede ind i sin bil, hvorefter den unge mand fortsatte med at slå videre på taxaen.

Det er siden blevet konstateret, at der skete skader for 19.000 kroner på bilen.
Annonce

Ingen kommentarer

Et vidne, som så hele episoden fra sin lejlighed, havde i mellemtiden kontaktet politiet, som kort efter ankom til stedet og fik den unge mand anholdt.

Under retssagen ønskede den 16-årige ikke at udtale sig, fordi han ikke kunne huske episoden.

I stedet vidnede taxachaufføren og én af hendes kolleger, som kom på et tidspunkt kom til stedet, foruden det uvildige vidne, der så hele episoden.

Det var især dette vidnes forklaring, som retten lagde vægt på, da den 16-årige blev idømt 50 dages betinget fængsel.
Annonce

Ikke nødværge

Vidnet var også den, der havde set den kvindelige chauffør give den 16-årige mand en lussing, og forsvareren forsøgte derfor at argumentere for, at der var tale om nødværge, da den 16-årige slog igen.

Men det synspunkt valgte retten dog at se bort fra.

Vejle Kommunes familieafdeling har været ind over sagen og vurderet, at den 16-årige har så gode personlige forhold, at der ikke er stor sandsynlighed for, at noget lignende vil ske igen. Derfor blev straffen også rent betinget, vurderer anklageren.

Den 16-årige modtog dommen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce