Annonce
Jelling

Til japansk papirblomst-foldnings-workshop: En øvelse i koncentration og tålmodighed

Jessica McGrath hjælper Mette Sullivan med at få lavet japanske papirblomster. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Det krævede koncentration og tålmodighed for deltagerne til torsdagens japanske papirblomst-foldnings-workshop hos Sejd Art Gallery i Jelling.

Jelling: - Det sværeste var at lave tulipanen. Der skulle man folde en helt masse, og så skulle man puste i den for, at den vokser ud.

Otte-årige Mette Sullivan er på workshop i at folde japanske papirblomster. Det foregår på Sejd Art Gallery i Jelling, og det er en af de mange ting, som børn kan melde sig på gennem Vejle Kommunes fritidspas.

Vinterferie i Jelling

Vejle Amts Folkeblad kigger forbi en aktivitet i Jelling om dagen her i vinterferien. De forrige dages besøg kan man læse om på www.vafo.dk/jelling


  • Mandag: Åben hal i Gormshallen.
  • Tirsdag: Kreatime på Jelling Bibliotek, hvor man kan lave sit eget lyssværd.
  • Onsdag: "Gymnastik på Hest" hos Voltigeklubben Thommysminde.
  • Torsdag: Workshop om japanske papirsblomster i Sejd Art Gallery.
  • Fredag: Vild vinterferie i Kongernes Jelling. Læs om det i avisen på lørdag.
Det kræver koncentration at lave papirblomster, men det havde deltagerne også. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Kræver god koordination

Nu sidder hun og kæmper med at lave en lotusblomst, som skal foldes en hulens masse gange. Det kræver hjælp, så det får hun fra Jessica McGrath, der står for workshoppen. Det foregår i øvrigt på engelsk, men det er overhovedet ikke et problem for dagens deltagere. Det svære er selve foldningen af blomsterne.

- Der er mange små foldninger, så det kræver god koordination, for man skal være meget præcis. Derfor skal man heller ikke skynde sig med at lave dem. Det er ret så svært i starten, men når man har lavet en af tingene nogle gange, så bliver det meget lettere, og man kan gøre det uden instruktioner, siger Jessica McGrath og henviser til 10-årige Christine Thrane, der har foldet 10 lotusblomster.

- I starten var det svært, og jeg troede ikke rigtig på, at jeg kunne finde ud af det, men så viste Jessica mig, at man bare skal blive ved og ved, og så bliver det let nok, siger Christine Thrane, der regner med, at der både bliver plads på værelset og i stuen til de mange lotusser.

Det er ret imponerende, hvad man kan få ud af at folde papir. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Det lød sjovt

For 10-årige Else Sullivan, der er storesøster til Mette Sullivan, var det sommerfuglen, der var sværest at få lavet færdig.

- Der skulle foldes mange gange, så det var helt forvirrende, siger hun.

På trods af udfordringerne har det dog været en god oplevelse at prøve kræfter med de japanske papirblomster.

- Jeg valgte at prøve det, fordi jeg syntes, det lød sjovt, og fordi jeg kunne lære noget nyt. Og så kan jeg godt lide at tegne og lave sådan nogle kreative ting her, siger hun.

Workshoppen blev afholdt onsdag og torsdag, så der er ikke længere mulighed for at prøve kræfter med papirfoldningen. Til påske kommer der dog nogle kurser i Vejle, som dog er tiltænkt det voksne publikum, da der skal foldes nogle mere komplicerede æggeholdere.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce