Annonce
Vejle

Til kamp for de ikke-digitale og et seniorbofællesskab i Vejle: Flere tusind seniorer har fået ny styrmand

- Det er noget med, at man får nys om, at flere vil pege på en, og det tager jeg gerne på mine skuldre. Så jeg tager udfordringen op, siger Svend Egon Christensen om sin nye tjans som ældrerådsformand. Han er tidligere faglig sekretær i NNF. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Ældrerådet i Vejle har fået ny formand. Hans Erik Pedersen takker af efter fem år på posten. Svend Egon Christensen har været næstformand de seneste par år og er klar til at tale alle ældre vejlenseres sag.

Vejle: Medlemmerne i Vejle Kommunes ældreråd har skiftet taburetter.

De seneste fem år har Hans Erik Pedersen været formand, men han har i længere tid ønsket at give depechen videre. Det skete onsdag, og ny ved roret er 72-årige Svend Egon Christensen.

Han har været medlem i fire år og har de seneste to været næstformand. Så for ham var det naturligt at tage over.

- Det er noget med, at man får nys om, at flere vil pege på en, og det tager jeg gerne på mine skuldre. Så jeg tager udfordringen op, siger Svend Egon Christensen.

Han har været pensionist i syv år og var det meste af sit arbejdsliv fagligt engageret. Senest som formand for fødevareforbundet NNFs slagtergruppe i Vejle.

Den teknologiske udvikling er god, men vi skal huske, at cirka 7000 af Vejles 27.000 ældre borgere ikke er digitale. De risikerer at blive afskåret fra omverdenen.

Svend Egon Christensen, ny formand for ældrerådet

Fik lidt for travlt

Ældrerådet er et lovfæstet og folkevalgt råd med 13 medlemmer. De er på valg hvert fjerde år og skal høres af politikerne i Vejle Byråd i alle sager vedrørende ældre borgere.

- Vi er et yderst engageret råd. Det er et dejligt forum at være i, mener den nyvalgte formand, Svend Egon Christensen.

Det giver den fratrådte formand Hans Erik Pedersen på 76 år ham ret i. Udover de fem år som formand, så har han været med i 10 år som menigt medlem, og det fortsætter han med.

- Jeg synes, det er passende nu. Som formand er der kommet mere og mere at lave. Vi bliver indbudt til flere møder, hvilket som udgangspunkt er dejligt, men nu er det nok for mig og tid til nye kræfter, forklarer Hans Erik Pedersen.

Annonce

Fik billigere busser

Han ser tilbage på nogle spændende år og vil med egne ord nødigt være den tid foruden. Den har budt på spændende sager, og han mener også, at ældrerådet har været med til at gøre en forskel i flere af dem.

Han peger som eksempel på, at politikerne ville lukke flere busruter i efteråret.

Det skete ikke.

- Jeg siger ikke, at det udelukkende skyldtes vores tilstedeværelse. Men vi sendte høringssvar ind, som vi altid gør, og jeg har faktisk den opfattelse, at der bliver lyttet til de ting, vi kommer med, siger Hans Erik Pedersen.

- Langt hen ad vejen synes jeg også godt, at vi kan klappe os selv på skuldrene for, at vi i Vejle fik indført, at ældre kan køre i bus i et helt år for bare 400 kroner. Vi pressede på, og politikerne var lige ved at kaste op, når de igen og igen måtte lytte til vores argumenter, tilføjer han.

Mange ældre er digitale og kan for eksempel sagtens betjene en iPad, men en del kan stadig ikke - og de skal i fokus for ikke at blive afskåret fra omverdenen, mener Svend Egon Christensen, der er ny formand for Vejle Kommunes ældreråd. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Kamp for ikke-digitale

Den nye formand giver udtryk for, at han i hvert fald ikke kommer til at ligge på den lade side. Der er nok og tage fat på. I 2020 nævner han blandt andet, at medlemmerne vil kigge på det nære sundhedsvæsen og muligheden for et seniorbofællesskab i Vejle, og de vil gerne gøre valget til ældrerådet til et fremmødevalg.

Men den helt store opgave ligger i digitaliseringen af samfundet.

- Den teknologiske udvikling er god, men vi skal huske, at cirka 7000 af Vejles 27.000 ældre borgere ikke er digitale. De risikerer at blive afskåret fra omverdenen. Det er ikke kun politikere, vi skal påvirke, men også organisationer med videre. I dag kan du for eksempel næsten ikke købe en billet til en koncert uden at være på nettet, siger Svend Egon Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Annonce