Annonce
Jelling

Til kamp mod køen: Festival vil væk fra trafikeret vej

Jelling Musikfestival vil gerne flytte en del af trafikken fra Mølvangvej til Herningvej, men det bliver ikke til 2019-udgaven. Arkivfoto

En ny cykelsti langs Mølvangvej er på ønskelisten blandt lokale borgere, og det skyldes blandt andet, at vejen er meget trafikeret i perioden omkring Jelling Musikfestival. Sådan bliver det dog ikke i fremtiden, hvis det står til festivalen.

Jelling: Lukningen af busrute 322 har fået forældre fra Mølvang og skolebestyrelsen på Bredagerskolen til at komme med et ønske om en cykelsti mellem Mølvang og Jelling, så børnene kan tage jernhesten i skole uden at skulle frygte den tunge trafik på Mølvangvej.

En måned om året står Jelling Musikfestival for en del af den tunge trafik, når festivalpladsen skal henholdsvis bygges op og pilles ned igen. Desuden er det under festivalen Mølvangvej, der bruges til at lede gæster i bil ind til festivalen. Avisen har derfor spurgt Jelling Musikfestival, om de har planer om at gøre noget ved trafikken, og her fortæller festivalleder Lars "Charlie" Mortensen, at de faktisk ønsker at komme væk fra Mølvangvej.

- Det er en af de ting, som vi har fokus på, for vi er godt klar over, at der er et stort pres på vejen under festivalen, og det giver lange køer. Vi tænker jo på vores gæsters oplevelse, og for dem handler det også om, at det er nemt at komme til og fra pladsen, så vi vil gerne fjerne en del af trykket fra Mølvangvej og i stedet lave det sådan, at man kan komme ind fra Herningvej, siger han.

Annonce

Borgere ønsker ny cykelsti


  • Vejle Kommune har som led i en besparelsesplan nedlagt busrute 322, der blandt andet fragtede børn fra Mølvang-området ind til skolerne i Jelling. Ruten kører sidste tur til marts.
  • Børn med mere end fem kilometer til skole tilbydes en flexbus-ordning, mens børn tættere på må finde en anden løsning, hvor en cykeltur er det mest oplagte.
  • Forældre i Mølvang og skolebestyrelsen på Bredagerskolen er bekymrede for, at børnene skal dele Mølvangvej med meget tung trafik. Heraf stammer noget af trafikken fra den måned, hvor Jelling Musikfestival bygger pladsen op, afholder festival og piller pladsen ned igen.
  • Forældre og skolebestyrelse ønsker derfor en cykelsti langs Mølvangvej, så børn og biler adskilles, og det er lige nu noget, som Vejle Kommunes tekniske forvaltning undersøger nærmere.
  • Jelling Musikfestival ønsker at benytte vejen mindre, og de arbejder derfor på at flytte en del af deres trafik på Mølvangvej væk og i stedet bruge en indgang fra Herningvej.
Festivalen planlægger ikke at blive større, end de er nu, på trods af at de vil flytte trafikken ud til Herningvej. Arkivfoto: Silas Bang

Satser på 2020

Planen er lige nu, at festivalen skal bruge Herningvej som indgang fra 2020 og frem. De kan ikke nå det til dette års festival.

- Vi kigger på lokalplanen for området og arbejder med de muligheder, der ligger der. Det er noget, der ligger meget højt på vores liste, men det er også noget, der tager en rum tid, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Han kan derfor heller ikke på nuværende tidspunkt fortælle, om det bliver muligt også at flytte den tunge trafik fra Mølvangvej og ud til Herningvej, men han er sikker på, at løsningen vil fjerne noget af det generelle tryk på Mølvangvej.

Festivalleder Lars "Charlie" Mortensen vil ikke tage stilling til forslaget til en cykelsti på Mølvangvej, da Jelling Musikfestival alligevel har planer om at flytte en væsentlig del af deres trafik ud til Herningvej. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Ikke involveres i cykelsti

Under de seneste års Jelling Musikfestival har der været tæt trafik på Mølvangvej, hvor bilister desuden har skulle holde øje med mange gæster, der er gået langs vejen for at komme til eller fra pladsen. Her kunne en cykelsti adskille mennesker og biler, men med festivalens planer om at fjerne en stor del af trafikken, så mener Lars "Charlie Mortensen ikke, at de skal involveres i en eventuel plan om en cykelsti.

- Jeg synes jo til hver en tid, at man skal sikre vejene, hvis der er et behov for det, og hvis det er i folks interesse. Men jeg kender ikke baggrunden for et forslag om en cykelsti, og i forhold til festivalen er det en speciel trafiksituation, vi er i, så det er ikke noget, vi kigger på. Det må være en politisk beslutning, siger festivallederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

VB

VB skuffede med uafgjort efter rædselsstart

Annonce