Annonce
Trekantområdet

Til skolevalg: Hvilke emner er vigtige for de unge?

Foto: Peter Leth-Larsen

Alt lige fra klima til ligestilling ligger de unge i Stribhallen på hjerte. Læs hvad fire unge mener er vigtige emner, hvis der var valg i morgen.

Den 31. januar er der skolevalg for alle landets folkeskoler, og det gælder også på folkeskolerne i Middelfart Kommune. Fælleselevrådet havde torsdag fra klokken 12 til 14 samlet alle 9. klasserne til en eftermiddag med paneldebat med 10 ungdomspolitikere. Cirka 350 elever var samlet for at lære mere om, hvad de forskellige partier står for. Avisen spurgte fire af de unge, hvad de synes er vigtige emner at tage fat på.

Asta Gamdrup, 15 år, 9. klasse, Østre Skole

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

- Det må være noget med klima. Det er vigtigt at værne om det, der er nu her i vores tid. Klimaet og vores miljø giver vi videre til vores efterfølgere, og det er vigtigt, at vi er ordentlige ved det. Derfor skal vi værne om det, vi har nu, og det vi skal give videre.

Annika Scheffmann, 15 år, 9. klasse, Ejby Skole

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

- Jeg synes, ligestilling er vigtigt. Det er vigtigt for mig, fordi jeg er feminist. Der er meget snak om ligestilling, og nogle overdriver det og nedgør mændene, hvilket de ikke skal. Der skal være lige vilkår for begge køn. Kvinder er ikke bedre end mænd, det er ikke det, det handler om, men de skal være lige.

Peter Stein Brinck, 14 år, 8. klasse, Lillebæltsskolen

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

- Et vigtigt emne er flygtninge, fordi flygtninge har ret til at få beskyttelse, hvis de bliver forfulgt i deres eget land, og indtil deres eget land er godt igen, eller om de skal blive, hvis de har behov for det. Der er også meget snak om at fjerne topskatten. Det synes jeg ikke, at man skal, fordi hvis vi for eksempel fjerner topskatten, så bliver ting som biler bare dyrere.

Johanne Rye Olsen, 14 år, 8. klasse, Ejby Skole

Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Jeg synes, det er vigtigt at snakke om integration. Det er aktuelt for alle. De snakker meget om det i medierne, og vi snakker meget om det i skolen. Vi har fået flere af anden etnisk herkomst på skolen, derfor er det vigtigt, at vi snakker noget mere om det, og at politikerne snakker om det.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce