Annonce
Hedensted

Tilbygning skal lette pres på børnehave i nybygger-område

Børnehuset Lille Dalby i Hedensted er presset på plads, men det skulle gerne blive bedre, når børnehaven i løbet af foråret får leveret en specialdesignet børnebus. Derudover er der netop blevet afsat 3,2 mio. kr. til en ny tilbygning. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Læringsudvalget har fundet tre millioner kroner til en ny tilbygning til Lille Dalby Børnehus. Det skal sammen med en specialdesignet børnebus få gjort et indhug i ventelisterne.

Hedensted: Det stærkt voksende nybygger-kvarter Lille Dalby Bakker har sammen med et stigende antal fødsler i Hedensted-området gennem længere tid givet trængsel på ventelisten i den populære daginstitution Børnehuset Lille Dalby. Selv søskende til børn i børnehaven risikerer at ryge på venteliste, fordi der er fyldt op i vuggestue-afdelingen.

Det har fået forældre i området til at klage til forvaltningen, og politikerne har da også sat flere tiltag i gang, der skal lette presset på børnehuset.

I løbet af foråret bliver der således indsat en børnebus, der hver dag skal tage nogle af de ældre børn med på oplevelser ud af huset, så der bliver frigivet plads i selve børnehaven. Og nu er der også fundet penge til en mindre tilbygning til børnehuset.

Annonce

Tilbygningen skal huse administrationen, der igennem længere tid har holdt til i en pavillon.

Allerede i sommer besluttede udvalget for læring, at det var nødvendigt med en mere permanent ordning, men de 3.2 mio. kr., det forventes at koste, kom ikke med i budgettet, da forhandlingerne blev afsluttet i efteråret. Dem har læringsudvalget nu i stedet fundet gennem ubrugte midler ved bla. tandplejen.

Ny børnehave på vej

Der er på sigt også planer om at bygge en helt ny børnehave i Hedensted. Den skal ligge i den anden ende af byen, på Årupvej, og vil kunne huse omkring 140 børn.

Når den nye børnehave også forventes at lette presset i Lille Dalby Børnehus, er det fordi, udvalget regner med, at flere familier fra Hedensted by vil tilvælge den nye børnehave frem for børnehuset i Lille Dalby - som mange foretrækker i dag.

Udvalget har desuden for nylig valgt at ændre på visitations-reglerne, således at bopælen får en mere afgørende betydning for, hvem der har først ret til en plads i den lokale børnehave, når der er venteliste.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce