Annonce
Egtved

Tilbygning til syv millioner: Hal skal blive lokalt samlingssted

Første etape i planerne for at udvikle ØSVN-Hallen omfatter tilbygningen med det store glasparti og stor tagterrasse. Samtidig indgår en del af udeområdet foran, som skal være indbydende og interessant, så folk får lyst til at opholde sig her uden nødvendigvis at have et ærinde i hallen. Visualisering: Spektrum Arkitekter
Bestyrelsen i ØSVN-Hallen har det seneste år arbejdet målrettet med en ny helhedsplan for udvikling af hallen. Håbet er, at første etape kan sættes i gang til efteråret.

Øster Starup: I flere år har det været et stort ønske at opgradere hallen i Øster Starup. Nu nærmer det sig, at nogle af de ønsker, der har været bragt i spil, kan begynde at blive en realitet.

- Det ser så dødkedeligt ud her foran hallen nu. Folk kommer ikke ind på området, hvis de ikke har et formål i hallen. Det vil vi gerne gøre noget ved - gøre området mere indbydende og spændende, så folk får lyst til at komme her og være sammen. Det skal være et naturligt samlingssted for alle aldre, siger formand for hallens bestyrelse Jane Iversen.

Blandt andet skal der fældes nogle træer, så man får et meget bedre indkig ind til hallen, når man kommer kørende fra vest på Starupvej. Desuden skal der skabes et spændende adgangsstrøg med en betonbelægning i forskellige niveauer, som vil fungerer som et anderledes aktivitetslandskab, som man kan kravle, løbe og tumle på.

Vi tager det i etaper, så vi kan komme i gang med at realisere noget af det snart i stedet for at vente, til vi har fundet det fulde beløb.

Jane Iversen, formand for ØSVN-Hallens bestyrelse

130 kvadratmeter tilbygning

Til selve hallen skal der bygges en 130 kvadratmeter stor tilbygning, som skal bruges til blandt andet "let fitness", altså ingen fitnessmaskiner, og til forskellige sociale formål. Maskinfitness skal finde sted i det eksisterende fitnessrum.

- Der er en stigende interesse for andre idrætsaktiviteter end de mere skemalagte, der normalt foregår i hallen. Det har vi manglet plads til, så derfor vil vi gerne have sådan en tilbygning, der skal kunne bruges til mange forskellige ting, siger hun.

Efterspurgte aktiviteter er eksempelvis yoga, crossfit, piloxing, powerfitness og dans.

- Tilbygningen får en stor glasfacade, som kan skydes til side på varme dage, så grænsen mellem inde og ude opløses, forklarer Jane Iversen.

I den eksisterende facade mellem tilbygning og det eksisterende fitnessrum bliver der ligeledes sat glas ind, så der på den måde kommer mere lys ind i fitnessrummet og en større sammenhæng mellem den eksisterende hal og tilbygningen. Ovenpå tilbygningen skal der etableres en tagterrasse, som kommer i niveau med det eksisterende cafeteria.

Også et skater-område og en skov med stemningsskabende lyssætning indgår i helhedsplanerne, som samlet forventes at koste godt syv millioner kroner at realisere.

Annonce

Håber at bygge til efteråret

De forskellige elementer indgår alle i en ny helhedsplan, bestyrelsen for Øster Starup/Vester Nebel-Hallen (ØSVN-Hallen) det sidste år har arbejdet målrettet på.

Nu ligger helhedplanen klar, og processen er nu så langt, at bestyrelsen er klar til at få de endelige arkitekttegninger udarbejdet og derefter sende første etape i licitation. Første etape bliver den nye tilbygning og området foran.

- Vi tager det i etaper, så vi kan komme i gang med at realisere noget af det snart i stedet for at vente, til vi har fundet det fulde beløb. Vi vil gerne holde momentum, og vise lokalområdets borgere, at der sker noget. Det er ikke bare planer, som ikke bliver til noget, siger formanden.

Første etape er den dyreste etape og er budgetteret til at koste 4.750.000 kroner. Halvdelen af det beløb har bestyrelsen søgt hos Vejle Kommune.

- Vi håber meget at få de penge, da det vil være et rigtig vigtigt skub i den rigtige retning, lyder det fra Jane Iversen.

Derudover håber bestyrelsen at få økonomisk hjælp fra forskellige fonde og puljer foruden en kommunal lånegaranti på en million kroner.

Hvis alt går, som bestyrelsen håber, vil byggeriet af den nye tilbygning kunne sættes i gang, så snart Vejle kommune giver tilsagn om at støtte projektet.

Anden etape bliver adgangsstrøget, der skal give et fint indkig til hallen fra Starupvej og lede folk derhen på en indbydende måde. Visualisering: Spektrum Arkitekter
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce