Annonce
Egtved

Tilbygning til syv millioner: Hal skal blive lokalt samlingssted

Første etape i planerne for at udvikle ØSVN-Hallen omfatter tilbygningen med det store glasparti og stor tagterrasse. Samtidig indgår en del af udeområdet foran, som skal være indbydende og interessant, så folk får lyst til at opholde sig her uden nødvendigvis at have et ærinde i hallen. Visualisering: Spektrum Arkitekter
Bestyrelsen i ØSVN-Hallen har det seneste år arbejdet målrettet med en ny helhedsplan for udvikling af hallen. Håbet er, at første etape kan sættes i gang til efteråret.

Øster Starup: I flere år har det været et stort ønske at opgradere hallen i Øster Starup. Nu nærmer det sig, at nogle af de ønsker, der har været bragt i spil, kan begynde at blive en realitet.

- Det ser så dødkedeligt ud her foran hallen nu. Folk kommer ikke ind på området, hvis de ikke har et formål i hallen. Det vil vi gerne gøre noget ved - gøre området mere indbydende og spændende, så folk får lyst til at komme her og være sammen. Det skal være et naturligt samlingssted for alle aldre, siger formand for hallens bestyrelse Jane Iversen.

Blandt andet skal der fældes nogle træer, så man får et meget bedre indkig ind til hallen, når man kommer kørende fra vest på Starupvej. Desuden skal der skabes et spændende adgangsstrøg med en betonbelægning i forskellige niveauer, som vil fungerer som et anderledes aktivitetslandskab, som man kan kravle, løbe og tumle på.

Vi tager det i etaper, så vi kan komme i gang med at realisere noget af det snart i stedet for at vente, til vi har fundet det fulde beløb.

Jane Iversen, formand for ØSVN-Hallens bestyrelse

130 kvadratmeter tilbygning

Til selve hallen skal der bygges en 130 kvadratmeter stor tilbygning, som skal bruges til blandt andet "let fitness", altså ingen fitnessmaskiner, og til forskellige sociale formål. Maskinfitness skal finde sted i det eksisterende fitnessrum.

- Der er en stigende interesse for andre idrætsaktiviteter end de mere skemalagte, der normalt foregår i hallen. Det har vi manglet plads til, så derfor vil vi gerne have sådan en tilbygning, der skal kunne bruges til mange forskellige ting, siger hun.

Efterspurgte aktiviteter er eksempelvis yoga, crossfit, piloxing, powerfitness og dans.

- Tilbygningen får en stor glasfacade, som kan skydes til side på varme dage, så grænsen mellem inde og ude opløses, forklarer Jane Iversen.

I den eksisterende facade mellem tilbygning og det eksisterende fitnessrum bliver der ligeledes sat glas ind, så der på den måde kommer mere lys ind i fitnessrummet og en større sammenhæng mellem den eksisterende hal og tilbygningen. Ovenpå tilbygningen skal der etableres en tagterrasse, som kommer i niveau med det eksisterende cafeteria.

Også et skater-område og en skov med stemningsskabende lyssætning indgår i helhedsplanerne, som samlet forventes at koste godt syv millioner kroner at realisere.

Annonce

Håber at bygge til efteråret

De forskellige elementer indgår alle i en ny helhedsplan, bestyrelsen for Øster Starup/Vester Nebel-Hallen (ØSVN-Hallen) det sidste år har arbejdet målrettet på.

Nu ligger helhedplanen klar, og processen er nu så langt, at bestyrelsen er klar til at få de endelige arkitekttegninger udarbejdet og derefter sende første etape i licitation. Første etape bliver den nye tilbygning og området foran.

- Vi tager det i etaper, så vi kan komme i gang med at realisere noget af det snart i stedet for at vente, til vi har fundet det fulde beløb. Vi vil gerne holde momentum, og vise lokalområdets borgere, at der sker noget. Det er ikke bare planer, som ikke bliver til noget, siger formanden.

Første etape er den dyreste etape og er budgetteret til at koste 4.750.000 kroner. Halvdelen af det beløb har bestyrelsen søgt hos Vejle Kommune.

- Vi håber meget at få de penge, da det vil være et rigtig vigtigt skub i den rigtige retning, lyder det fra Jane Iversen.

Derudover håber bestyrelsen at få økonomisk hjælp fra forskellige fonde og puljer foruden en kommunal lånegaranti på en million kroner.

Hvis alt går, som bestyrelsen håber, vil byggeriet af den nye tilbygning kunne sættes i gang, så snart Vejle kommune giver tilsagn om at støtte projektet.

Anden etape bliver adgangsstrøget, der skal give et fint indkig til hallen fra Starupvej og lede folk derhen på en indbydende måde. Visualisering: Spektrum Arkitekter
Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Billund

Verdens største fragtfly kommer til Billund

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Annonce