Annonce
VB

Tilfredshed med ny tv-aftale hos FC Fredericia og VB

VB og FC Fredericia mødtes tilbage i august på Vejle Stadion i en kamp, som blev vist på tv. Når klubberne mødes næste gang, kan kampen kun ses via streaming. Arkivfoto: Mette Mørk
FC Fredericia-direktør Stig Pedersen ønsker, at der kigges på fordelingen af den del af tv-pengene, som klubber får i forhold til kampe, der sendes på tv.
Annonce

Vejle: Der er tilfredshed hos både Vejle Boldklub og FC Fredericia i forhold til den nye aftale mellem 1. divisionsklubberne og Viasat.

Aftalen betyder, at Viasat, som ligger inde med tv-rettighederne til 1. division, i foråret 2020 streamer samtlige rækkens kampe på tv-selskabets digitale platform, Viaplay.

Viasat vil fortsat sende en enkelt kamp per runde på én af stationens tv-kanaler, som det også var tilfældet i efteråret, men langt hovedparten af 1. divisionsfodbolden foregår i fremtiden via streaming.

- Det er en aftale, som giver vores række et løft, siger Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia.

Ikke mindst kommercielt ser VB-direktør Henrik Tønder aftalen som fordelagtig for klubberne.

- Kommercielt giver aftalen rækken et hak op, og så er fint, at folk får mulighed for at se alle vores kampe, siger Henrik Tønder.

Kampene dækkes med minimum to kameraer og får kommentator, og netop en ordentlig produktion var et vigtigt parameter for klubberne.

- Vi vil have et professionelt setup omkring kampene. Der er tidligere set fodboldkampe lavet i en dårlig kvalitet, og det ønskede vi ikke, og når Viasat er med, ved vi, at vi får en ordentlig kvalitet, siger Stig Pedersen.

Tv-kampe

De første fem runder af foråret 2020 er følgende kampe valgt til tv-transmission fra 1. division:
1/3, VB-HB Køge
6/3, HB Køge-Vendsyssel
14/3, Vendsyssel-FC Fredericia
20/3, Kolding IF-Viborg
29/3, VB-Skive
Annonce

Kampene spredes over fire dage

Aftalen betyder, at 1. divisionskampene i foråret kan placeres fra torsdag til søndag.

Foreløbig er forårets fem første runder programsat, og det er med hovedparten af kampene på fredage, lørdage og søndage.

Det foretrukne spilletidspunkt hos flertallet af 1. divisionsklubberne er søndag, og hos FC Fredericia forholder det sig ikke anderledes. Klubben spiller helst sine hjemmekampe søndag klokken 14.00.

- Det er det optimale tidspunkt for os, men vi er fleksible. Det er dog ingen hemmelighed, at nogle tidspunkter passer os bedre end andre, siger Stig Pedersen.

Annonce

Ændrede tv-valg koster

Der findes imidlertid én ting i forbindelse med aftalen, som Stig Pedersen ønsker ændret.

Det handler om den fordeling af tv-pengene, som foretages i forhold til antallet af tv-kampe. Normalt fordeles en del af tv-pengene i 1. divisions i forhold til antallet af kampe, klubberne vises direkte på tv, og den fordeling fastholdes.

Noget tyder imidlertid på, at Viasat i fremtiden ikke nødvendigvis sender de mest sportsligt attraktive kampe på én af stationens tv-kanaler.

For eksempel er opgøret mellem øjeblikkets nummer to og tre, FC Fredericia og Viborg, ikke valgt til tv-transmission. I stedet faldt valget i den runde på kampen mellem midterholdene Vendsyssel og HB Køge, og heller ikke den formodede topkamp, lokalopgøret FC Fredericia-VB, kommer på tv - i stedet vises i den runde Kolding IF-Viborg.

- Da vi sagde ja til aftalen, var vi ikke opmærksomme på, at der muligvis ændres på den måde, tv vælger kampene på, siger Stig Pedersen og fortsætter:

- Det får også betydning for fordelingen af nogle af tv-pengene, og det er noget, jeg til tage op på vores næste møde i Divisionsforeningen.

Divisionsforeningen er klubbernes brancheorganisation, og den måde, tv-pengene fordeles på, er noget klubberne aftaler interne i Divisionsforenings-regi.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Viasat, som ikke vendte tilbage på vores henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce