Annonce
Vejle

Tilfredshed med skolestarten: Vi kom godt i gang

Onsdag morgen åbnede skolerne, og der var på blandt andet Mølholm Skole trængsel ved håndvasken. Arkivfoto: Mette Mørk
Flere end 80 procent af skoleeleverne og cirka halvdelen af børn i børnehaverne mødte, da skoler og institutioner åbnede igen.
Annonce

Vejle: Skoler og dagtilbud kom godt i gang efter en måneds næsten total nedlukning på grund af coronakrisen.

Sådan lyder vurderingen fra Claus Svold, børne- og ungedirektør i Vejle Kommune.

Over 80 procent af skoleeleverne mødte, da skolerne onsdag tog fat igen, og i børnehaverne kom cirka halvdelen af børnene.

- Vi forventer, at tallet for vores børnehaver siden er steget, siger Claus Svold.

Vejle Kommune ligger for nuværende inde med tal fra den dag, onsdag, skolerne og de øvrige dagtilbud åbnede, så derfor er det uvist, hvor mange der kom torsdag og fredag.

- I skolerne skal eleverne komme, så vi forventede, at omkring 80 procent kom, da alle, som var lidt snottede og måske under normale forhold kom i skole, blev hjemme, siger Claus Svold og fortsætter:

- I forhold til vores børnehaver var det forventeligt, at nogle ville være lidt ekstra forsigtige og nok vente en dag eller måske to, inden de sendte børnene af sted.

Novaskolen kunne ikke få leveret det antal håndvaske, der var brug for. I stedet lavede pedellen dem selv.

Claus Svold, børne- og ungedirektør, Vejle Kommune

Annonce

Pedellen lavede håndvaske

Med en enkelt undtagelse stod samtlige skoler og institutioner onsdag klar, og Claus Svold roser ledere og medarbejdere for en stor indsats i dagene op til åbningen.

- De meldinger, vi har fået, lyder, at børnene var glade for at komme tilbage, og at forældrene var gode til at bakke op om de tiltag, der var lavet. For eksempel omkring aflevering der nu foregår på en anden måde end normalt, siger Claus Svold.

Novaskolen var den eneste af institution i Vejle Kommune, som ikke nåede at blive klar til onsdag. Det skyldtes, at den manglede håndvaske.

- Skolen kunne ikke få leveret det antal håndvaske, der var brug for. I stedet lavede pedellen dem selv, og de stod klar til om torsdagen, siger Claus Svold.

I modsætning til mange af landets øvrige kommune arbejder Vejle Kommune med de normale åbningstider i sine skoler og daginstitutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce