Annonce
Debat

Tilhører efter koncert med Vejle Symfoniorkester: Musik for hjerte og forstand

Lars Ringholm. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Da corona ramte Danmark, var musiklivet det første offer. Da corona slap sit tag, var musiklivet det sidste, der fik lov til at genopstå.

Derfor var det tirsdag aften 23. november et privilegium igen at få mulighed for at synke ned i et mageligt sæde i Vejle Musikteater og lade sig omfavne af musikken.

Vejle Symfoniorkester er drevet af engagement, entusiasme og en smittende kærlighed til musikken. De 60 musikere i alle aldre emmer af glæde og begejstring for at dele deres musik med publikum. Så ingen bekymrer sig om, at der måske er noget teknisk her og der, der ikke er helt i top.

Annonce

Koncerten blev indledt pompøst med ouverturen til Borodins opera, "Fyrst Igor", derpå tre Polovetzerdanse fra samme opera, der gik rent ind publikum, inden det hele blev kronet med den stemningsfulde "Steppeskitse fra Centralasien", igen Borodin, der fik markeret, at en ægte musikelsker sagtens kan omsætte storslået natur til medrivende og beskrivende musik.

Aftenens højdepunkt var den unge violinist Tine Dalgaard, der tog publikum med storm med sin fremførsel af Beethovens mesterværk, Romance nr. 2 i F-dur for violin og orkester. Hun demonstrerede med stor autoritet, at musik evner at finde vej gennem øret, via tårekanalerne og lige ind i hjertet!

Første afdeling blev rundet af med Bedric Smetanas berusende "Moldau" fra hovedværket "Ma Vlast". Et værk, der viser, hvorfor Smetana kaldes for skaberen af den tjekkiske musik.

Anden afdeling bød på Antonin Dvoraks 8. symfoni. Et værk, der måske står lidt i skyggen af hans 9. symfoni, "Fra den nye verden", men et værk der bestemt kan stå i egen ret. En teknisk krævende symfoni i fire utrolige satser, der både holder publikum tryllebundet og stiller meget store krav til musikerne.

Det demonstrerede en af orkesterets unge cellister, da han straks efter at de sidste toner havde lydt, krængede sin jakke af med en kraft og intensitet, så ingen var i tvivl om, at han var drevet helt til kanten af sin musikalske ydeevne!

Lars Ringholm

Det demonstrerede en af orkesterets unge cellister, da han straks efter at de sidste toner havde lydt, krængede sin jakke af med en kraft og intensitet, så ingen var i tvivl om, at han var drevet helt til kanten af sin musikalske ydeevne! En følelse, han givetvis delte med resten af orkesterets medlemmer.

Som altid var det dirigent Anne Kathrine Kielland Lund, der med sikker hånd og stor autoritet førte musikere og publikum gennem en berusende musikalsk rejse.

Orkesterets næste koncert er 2. maj 2022. Der er sat et stort kryds i min kalender.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce