Annonce
forside

Tiltalt i voldtægtssag: - Det er nemmere at være offer end medskyldig

Der er afsat tre retsdage til sagen mod den 29-årige vejlenser, som er anklaget for at have voldtaget en 14-årig pige i hendes hjem i Vejle tre dage i træk. Arkivfoto

Den 29-årige vejlenser, som er tiltalt for at have haft sex med en 14-årig pige, erkendte i retten at have dyrket sex med hende, men understregede, at hun selv tog frivilligt del i akten.

Vejle: Det var en rolig, afklaret og umiddelbart overbevisende mand, der skulle forklare sig i sagen imod ham ved Retten i Kolding onsdag.

Her er han i disse dage tiltalt for at have voldtaget en 14-årig pige i pigens eget hjem.

Ifølge pigens forklaring til politiet, har der været tale om tre voldtægter tre dage i træk i slutningen af februar i år.

Hun har fortalt, at den 29-årige vejlenser, som er tiltalt i sagen, tiltvang sig sex med hende både vaginalt, oralt og analt på hendes værelse i hjemmet i Vejle.

Under retssagen, som bliver gennemført som en nævningesag, fordi anklagemyndigheden kræver fire års fængsel eller mere til den 29-årige, fik offentligheden dog ikke mulighed for at høre pigens forklaring.

Den blev givet for lukkede døre i retten onsdag eftermiddag af hensyn til pigen selv. På grund af de lukkede døre må ingen af parterne gengive til offentligheden, hvad pigen har forklaret.

Annonce

Det fandt retsmedicineren

Anklager Susan Nielsen indledte retssagen mod den 29-årige vejlenser med blandt andet at fremlægge de objektive fund, som retsmedicineren gjorde, da den 14-årige pige og 29-årig tiltalte blev undersøgt under et døgn efter, at han angiveligt skulle have voldtaget hende sidste gang 26. februar.På den 14-årige pige blev der fundet:

- Hudafskrabninger på højre albue og begge skinneben - muligvis kradsmærker fra en kat.

- Rødme ved venstre håndled.

- Tre bristninger i mellemkødet, som kan være forårsaget af vaginalt eller analt samleje.

- Spor af sæd på hendes baller, der taler for at stamme fra den tiltalte.

- DNA fundet på hendes bryster, der taler for at stamme fra den tiltalte.

På den 29-årige mand blev der fundet:

- DNA, der taler for at stamme fra den 14-årige, på hans penis.

Det udviklede sig

Til gengæld forklarede den 29-årige sig onsdag formiddag, og her erkendte han, at han havde dyrket sex med den 14-årige pige.

Det skete i forbindelse med, at han havde boet i pigens hjem i et par måneder. Han var nemlig gået fra sin kæreste, og fordi han var gode venner med pigens papfar, fik han lov at flytte ind.

Han forklarede, at forholdet mellem ham og den 14-årige pige udviklede sig fra at være venskabeligt til at blive mere og mere intimt.

- Vi begyndte at nusse hinanden og ligge tæt, når vi lå og så fjernsyn, forklarede den 29-årige i retten.

Den aften, hvor der ifølge den 29-årige første gang fandt et samleje sted, havde de to siddet på pigens værelse og spillet computer. Han fortalte, at de rykkede tættere og tættere på hinanden for til sidst at kysse og røre ved hinanden.

- Jeg spurgte, om hun havde lyst, og hun sagde ja, sagde den 29-årige.

Samlejet skete, mens pigens forældre sov på husets førstesal.

Vidste, det var forkert

Den 29-årige fastholdt, at han og den 14-årige kun dyrkede sex to gange. Anden gang var omkring fire dage senere, da han mandag morgen gik ind på pigens værelse for at minde hende om, at hun skulle i skole. Resten af hendes familie var taget af sted, bortset fra papfaderen, der stadig sov.

- Jeg går ind på hendes værelse for at sige, at hun skal se at tage tøj på og komme i skole. Da hun ser mig, smider hun bh'en i stedet for. Det tager jeg som en invitation, forklarede den 29-årige og tilføjede, at pigen ikke sagde fra - tværtimod.

Om aftenen blev den 29-årige konfronteret af pigens mor.

- Hun spørger, om jeg har været sammen med hendes datter. Først afviser jeg, men til sidst siger jeg, at det har jeg.

- Hvorfor sagde du det ikke med det samme, spurgte anklager Susan Nielsen.

- Jeg vidste godt, at det var forkert, fordi hun er meget yngre end mig, og fordi det er mine venners datter, lød svaret fra den 29-årige.

Helt forskellige forklaringer

Anklageren bad ham komme med en forklaring på, hvorfor hans udlægning af det, der skete i pigens hjem, er så meget anderledes end pigens forklaring.

- Det er nok fordi, at hendes mor råbte "voldtægt" og blev meget vred og ked af det. Og så er det måske nemmere at være offer end medskyldig, sagde den 29-årige.

Han afviste, at han på noget tidspunkt havde dyrket analsex med pigen eller benyttede sig af tvang og vold.

- Men jeg har haft sex med en mindreårig. Det er forkert, og det tager jeg straffen for.

Torsdag formiddag skal den 14-årige piges mor som det eneste vidne ud over den forurettede og tiltalte afgive forklaring i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce