Annonce
Give

Tinnetgård inviterer til høstmarked i weekenden

Halm fra årets høst kan ikke blot bruges som strøelse til dyrene. Det kan også fungere som en glimrende bane til forhindringsløb. Foto: Tinnetgaard
Høstarbejde foregår ikke kun med store mejetærskere med skærebord op til 46 fod. Det kan også være høst af spiselige blomster og af græs, kreaturerne selv høster.

Tinnet: For landmændene er de sidste dages sommervejr kommet som manna fra himlen.

De mange skybrud i starten af august er blevet afløst af noget, der nærmer sig hedebølge. Det har fået mejetærskerne til at køre næsten i døgndrift, og når det bliver weekend, skulle alle kornmarker stå tilbage som "stubbene de golde".

Medmindre de da allerede er harvede og tilsåede igen. Et stigende antal landmænd har de senere år ladet ploven stå og nøjes nu med en mere skånsom harvning af markerne, noget, der alt andet lige også gavner i klimaregnskabet.

Som sagt er markerne ved at være høstede, så hvad er mere nærliggende end at holde høstmarked og invitere alle byboere og naboer inden for på bedrifterne. Det gør Økologisk Landsforening i den kommende weekend, men det er langt fra alle økologiske bedrifter, der følger opfordringen.

I alt er der kun 80 bedrifter, der er med. Her på egnen er det kun Tinnetgaard, der slår portene op. Det gør de så til gengæld både lørdag 31. august og søndag 1. september.

Der er masser af dyr på Tinnetgaard og man kan få lov at klappe de fleste. Kødkvæget kræver dog voksen assistance, mens kaninen her bedre kan klares af børn på egen hånd. Foto: Tinnetgaard

- Efter vi sidste år for første gang afholdt økologisk høstmarked én dag, har vi nu fået mod på mere og holder åbent både lørdag og søndag, siger Karin Fasterholdt fra Tinnetgaard.

Kommer man, er der rig mulighed for at høre om stedet og det økologiske landbrug, se på maskiner, hilse på dyrene, få en tur i hestevogn. Der er sørget for, at der er noget til både børn og voksne.

Der er ikke kun almindeligt landbrug på Tinnetgaard. Her kan man også smage på blomsterhøsten.

- Vi har gennem flere år haft pluk-selv blomster, men i år er vi gået i gang med et nyt blomsterunivers, nemlig spiselige blomster. Vi er i øjeblikket ved at etablere et stort blomsterbed med hele 100 forskellige spiselige blomster, og den officielle åbning bliver til høstmarkedet, siger Karin Fasterholdt.

Kan man godt lide oksekød, men har miljømæssig dårlig samvittighed ved at sætte tænderne i en god bøf? Så kan man på Tinnetgård få dulmet samvittigheden og høre om holistisk græsning, som er begyndt at vinde ind flere steder.

Det kan være løsningen på den ellers miljømæssige udfordring ved produktionen af oksekød.

Lige som sidste år vil der også i år være mulighed for at komme på rundvisning på bedriften. Her kan man prøve at fodre dyrene, komme på tur i området, enten til fods, på mountainbike eller i hestevogn.

Der er åbent og gratis adgang begge dage mellem klokken 10 og 16.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce