Annonce
Give

Tinnetgård udvider: Blomsterværksted bliver til ny gårdbutik

Tinnetgård har udvidet blomsterværkstedet og lavet det om til en stor gårdbutik, hvor man kan servicere kunderne med et væld af smukke egenproducerede produkter og lækre specialiteter. Privatfoto
Tinnetgård mellem Vonge og Vesterlund har fået vokseværk. Det eksisterende blomsterværksted på Hammervej 28 er blevet til en gårdbutik.

VONGE: Tinnetgaard er et specialiseret arbejds-, bo- og uddannelsestilbud for unge med særlige behov fra 17 år og opefter. Her er det et mål for eleverne at finde deres egen arbejdsidentitet, og dette sker bl.a. igennem hverdagsopgaver på gårdens forskellige værksteder og gennem forskellige arrangementer som julemarked og blomsterværkstedet.

Sidstnævnte del af bedriften på Tinnetgård er nu blevet udvidet og lavet om til en decideret gårdbutik samtidig med, at selve blomsterværkstedet også kører videre.

Gårdbutikken og Blomsterværkstedet vil være fyldt med et væld af smukke egenproducerede produkter og lækre specialiteter og smagsprøver på nogle af disse.

Annonce

- Produkterne du finder i gårdbutikken, er i høj grad vores egenproducerede produkter, fortæller Karin Fasterholdt, der er kommunikationsmedarbejder på Tinnetgård.

Alle varer produceret i samarbejde med de unge på Tinnetgård

Hun kan ydermere berette, at man i den nye gårdbutik kan finde smukke kreationer af Tinnetgårds egne bæredygtige blomster fra mark og skov, planter og spiselige stauder, samt økologisk oksekød, økologiske æg, økologiske kartofler, lokale danske produkter og meget mere. Stedets seneste gren af værksteder er gartnerværkstedet, hvor eleverne dagligt hjælper med at passe og pleje, potte og plante.

- Alle gårdens varer og produkter er produceret i samarbejde med de unge, der bor og arbejder på Tinnetgård Bo- og Erhvervsskole, fortæller Karin Fasterholdt.

På selve indvielsesdagen vil der være gang i en række forskellige aktiviteter, som der jo altid er på Tinnetgård, når der kaldes til arrangement.

På dagen står gartneren på Tinnetgård klar til at fortælle om, hvordan du planter dine krukker til efter sæson. Her kan man tage sine egne potter med eller tilkøbe dem i gårdbutikken.

Annonce

Besøg inspirationshaven og spis lækre pandekager

I løbet af dagen vil der være forskellige aktiviteter, man som familie kan deltage i. Man kan naturligvis også møde gårdens dyr, lave snobrød og deltage i diverse konkurrencer. Eller hvad med en gang æggebakke bingo.

Tinnetgård indvier den nye gårdbutik lørdag den 24. april. Privatfoto

Tinnetgårds inspirationshave er lige blevet udvidet med tre nye områder, som man kan komme på rundvisning i. Her kan man blandt andet blive klogere på hjemmehørende arter, spiselige planter og blomster.

- I cafeen, som ligger i vores lade, kan man hele dagen købe lækre pandekager, både de søde og dem med Tinnetgårds økologiske oksekød, samt kaffe, the, kolde drikke og meget mere, oplyser Karin Fasterholdt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Annonce