Annonce
Jelling

To år efter ideen: Skaterparken Ragnok indviet

Skaterne Aksel Thygesen til venstre og Daniel Jones rullede henimod viceborgmester Søren Peschardt, der stod klar med saksen til at klippe båndet over ved den officielle indvielse af skaterparken Ragnarok torsdag eftermiddag. Foto: Leif Baun

Viceborgmester Søren Peschardt klippede snoren og roste et projekt, der kan mange ting

Jelling: En ny lyd blander sig i symfonien over byens tage. Som om en eller anden taber noget. Smældene kommer fra Ragnaroks skatere, der laver tricks på deres firehjulede boards. Det har stået på i nogen tid, og torsdag eftermiddag kom viceborgmester Søren Peschardt (S) forbi og klippede et afmærkningsbånd over som officiel indvielse.

- Stedet bliver interessant, for det kan mange ting. Her mødes forskellige aldersgrupper og mennesker, der har boet både kort og længere tid i Jelling, sagde han med henvisning til "naboerne", som er Jelling Fritidscenter (Runerne) og asylcentret.

Annonce

Det er blevet mindst lige så godt, som vi har forestillet os. Det er noget, der får os til at tænke over ikke at flytte hjemmefra for hurtigt.

Aksel Thygesen, skater
Skaterparken er for alle, også piger på løbehjul, og det har de allerede fundet ud af. Foto: Leif Baun

Kommunen vil støtte

Han lovede, at der ville være lys på anlægget inden nytår, og han antydede, at kommunen godt vil hjælpe økonomisk, når skaterparken skal udvides.

- Vi har midler i en pulje til styrkelse af medborgerskab. Man skulle tro, den pulje var skabt til dette projekt. I har ydet en forbilledlig indsats, sagde Søren Peschardt.

Peder Corneliussen, der er med i bestyrelsen bag parken, bekræfter, at skaterparken er et helt lille integrationsprojekt.

Ragnarok er 650 kvadratmeter betonflader med skæve vinkler, trin og buler, der kan udfordre brugernes balancesystem. Parken mellem fritidsklub og asylcenter er allerede blevet mødested for en del af byens børn og unge. Meget passende, når stedet en gang blev døbt "Børnenes Jorder", den gang Jelling Kommune var en børnekommune med en børnegrundlov og talte om "børn som medborgere". Foto: Leif Baun

Fri for alle

- Jeg var her i aftes (onsdag, red.), og der var en god flok i gang. Et par håndfulde af dem kom fra asylcentret. De kørte, som om stedet her er deres, og det er det også sådan set også, når det er for alle. Det er et eksempel på, hvad der kan komme ud af det, når noget meget uorganiseret møder det meget organiserede JfS, siger han.

Den duer

To af de unge, der har været med hele vejen, siden ideen blev lanceret i 2015, er Daniel Jones og Aksel Thygesen.

- Vi er ikke blevet for gamle, fordi der er gået to år. Vi kommer helt sikkert til at bruge det. Vi har fået dét, vi har bedt om. Det er blevet, som de tegninger vi så for et år siden, siger Daniel Jones.

- Det er blevet mindst lige så godt, som vi har forestillet os. Det er noget, der får os til at tænke over ikke at flytte hjemmefra for hurtigt, siger Aksel Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce