Annonce
Vejle

To år efter storbrand: Petersmindehallen har rejst sig fra asken

Petersmindehallen består nu både af en idrætshal og en multihal i fuld størrelse. De er forbundet via et nyt caféområde, mens den lave del af bygningen rummer omklædning og fitnessfaciliteter. Foto: Mette Mørk
Petersmindehallen er genopført efter branden i 2017 og genåbner nu i en moderne udgave, der har fået selskab af en multihal i dobbelt størrelse.

Uhrhøj: Mere end to års venten er ovre, når Uhrhøjs borgere på søndag 19. maj inviteres til indvielse af den nye Petersmindehal.

Den påsatte brand er forlængst opklaret, men det har taget 27 måneder at rydde brandtomten, få styr på forsikringsagen, sende byggeprojektet i udbud og færdiggøre halbyggeriet.

Men nu står den nye hal klar til atter at tage imod Petersmindeskolens elever og ikke mindst Hover IF's mange medlemmer. Og de kan ikke blot se frem til en nyopført hal. Den udbetalte forsikringssum levnede plads til, at skolens nyopførte multihal kunne udvides til dobbelt størrelse.

Det er med til at gøre glæden ekstra stor hos to af de frivillige Uhrhøj-borgere, der har været med i arbejdet med genopførelsen af, hvad der er tænkt som bydelens nye samlingspunkt - ikke mindst for børnene og de unge.

- Jeg synes, at vi har fået et rigtig flot resultat ud fra tanken om, at vi nu kan skabe et sted, hvor vi kan være fælles. Det er fedt med de store vinduespartier og caféområdet, for det lægger op til, at det er et sted, alle kan hænge ud, så du ikke kun kommer i hallen for at spille håndbold. Det er super, at vi nu har fået et sted, der er rart at være og som indbyder til at være sammen, fortæller Birthe Navntoft.

Petersmindehallen indvies søndag

Søndag 19. maj indvies Petersmindehallen og den udvidede multihal med et arrangement for alle fra kl. 10 til 16:
  • Kl. 10.00 Gratis morgenmad for alle fremmødte.
  • Kl. 10.30 Åbningsceremonien starter og snoren klippes. Taler af borgmester Jens Ejner Christensen (V), kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K), skoleleder Anders Hyltoft og formand for Hover If, Leif Nygaard.
  • Kl. 11.00 Begynder den første af en lang række aktiviteter, som skal illustrere Hover IF's mange forskellige tilbud for børn og voksne og de nye rammers muligheder.
  • Kl. 16.00 Dagen slutter.

Se det fulde program på hover-if.dk.

Møbler opmagasineret

Hun viser rundt i det nyopførte kompleks sammen med Toke Serritslev. De tager imod i det nye caféområde, der forbinder de to haller og kan deles i to afdelinger af en foldevæg.

Møblerne er endnu ikke på plads, mens maskinerne i det nye fitnessrum til gengæld er installeret og venter på de første gæster.

- Vi fik møbler og inventar til caféen og det nye hjemkundskabslokale leveret dagen efter branden. Det skulle være brugt til de nye lokaler, der blev opført sammen med multihallen, men som brændte. Derfor har møblerne stået opmagasineret lige siden, fortæller Birthe Navntoft.

I fitnesscentret, der lugter ramt af gummi fra det nylagte gulv til frivægtstræningen, er alle vægte og træningsmaskiner helt nye. Få dage før branden blev de gamle maskiner flyttet op fra den dunkle kælder, hvor fitnesscentret havde haft hjemme i mange år. Men efter branden lå alt udstyr som en smeltet metalmasse i tomten, og nu har forsikringsselskabet betalt det nye gear.

Alt er betalt kontant

Et spinninglokale er der også blevet plads til i nybyggeriet, og det er så stort, at det også kan bruges til holdtræning og for eksempel yoga.

- Det nye fitnesscenter nåede ikke at åbne, inden hallen brændte, og alle maskiner er betalt kontant med forsikringspenge og 200.000 kroner fra en af DGI's pujer, fortæller Birthe Navntoft.

Den lave del af halbyggeriet rummer også fire omklædningsrum og mindre rum til dommere og lærere. De står alle i skærende kontrast til hallens gamle omklædningsrum, der var placeret i den kælder. Det kunne ikke svare sig at retablere kælderen under den nye hal, som har et langt bedre indeklima end den gamle.

Håndværkere er i gang med at svejse en hæve-sænkevæg sammen, som skal monteres i loftet, og som kan dele den nye hal op i to. Foto: Mette Mørk

Mange ønsker indfriet

Den nye og større multihal mangler en meter i bredde for at kunne bruges til turneringshåndbold, så det vil blive indtaget af især de yngre håndboldspillere, badmintonspillere og ikke mindst gymnaster, da den nye del af hallen er udstyret med en springgrav under det grå og mobile halgulv.

I den nye Petersmindehal er gulvet grønt. Her er der streget op til flere sportsgrene, og antallet af badmintonbaner er vokset fra fem til seks. Det skyldes, at sceneområdet i den gamle hal ikke er genopført, så det giver mere gulvplads i hallen, hvor håndværkere denne morgen arbejder på at svejse en hæve-sænkevæg sammen. Den skal monteres under loftet midt i hallen inden åbningen, så hallen kan deles i to efter behov.

- Jeg synes, at der er kommet mange gode ting med i byggeriet. Vi har fået mange ønsker indfriet, og størrelsen på de forskellige lokaler og rum er god. Det er en hal med masser af lys, og det er fedt med hjørnevinduerne, som giver masser af lys og som gør, at alle kan se, hvad der foregår af aktiviteter i hallen, siger Toke Serritslev.

Birthe Navntoft har sat sig på skranken i den café, der skal være med til at gøre Petersmindehallen til mere end et mødested for kun sportsudøvere. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce