Annonce
Vejle

To-årige Valdemar skulle med bussen hjem, men der ventede hans mor en voldsom overraskelse, da chaufføren ringede på: 'Jeg var rasende - og børnene græd og græd'

Valdemars 34-årige mor blev chokeret, da selskabet HB-Care skulle aflevere hendes søn. Privatfoto
34-årige Michelle Hollmann fik sig noget af en overraskelse, da hun ventede sin toårige søn, der skulle komme hjem med bussen. Firmaet beklager og forsikrer, at chaufføren har kørt den sidste tur med Valdemar.

Vejle: Michelle Hollmanns toårige søn Valdemar har sin daglige gang hos specialinstitutionen Solen, der omfatter børn med behov for en særlig pædagogisk indsats.

Valdemar bliver dagligt hentet og afleveret af firmaet HB-Care, der blandt andet står for at bringe børn med særlige transportbehov til og fra skoler og daginstitutioner.

Valdemar bliver normalt hentet af bussen klokken otte, mens han er hjemme igen mellem klokken 15.30 og 15.45.

Annonce

Sidste onsdag - da klokken var lidt i 16 - var Valdemar dog fortsat ikke kommet hjem, hvorefter Michelle Hollmann blev ringet op af institutionen.

- Hun ville høre, om jeg selv kom og hentede Valdemar, for der var ikke nogen af buschaufførerne, der mente, de skulle have ham med, fortæller hun.

Det undrede mig

Michelle Hollmann formodede, at der var sket en fejl på Vejle Kommunes kørselskontor.

Hun ringede derefter til sin far for at spørge, om han kunne hente Valdemar.

34-årige Michelle Hollmann blev ringet op af specialinstitutionen Solen, der ville høre, om hun selv kom og hentede Valdemar, der ikke var kommet med nogen bus. Privatfoto

Mens hun havde faderen i røret, ringede det dog pludselig på dørtelefonen.

- Chaufføren stod ude foran. Han sagde, at han var her med Valdemar, hvilket undrede mig, fordi jeg jo lige havde snakket med pædagogen. Men han insisterede på, at han havde ham med, fortæller hun.

Annonce

Det var ikke Valdemar - det var en pige

Da den 34-årige mor var gået ned fra lejligheden på Nørremarken, så hun chaufføren, der var ved at spænde en autostol op.

Men barnet i autostolen var ikke ligefrem dét barn, hun havde forventet at se.

- Jeg så med det samme, at det ikke var Valdemar. Det var en pige. Chaufføren blev ved med at spørge, om det ikke var min søn, selvom jeg gentagne gange sagde, det ikke var ham, fortæller hun.

Hvad tænkte du da?

- Det gjorde mig rasende, og jeg kunne samtidig se, at børnene i bussen græd og var utrygge. De ved jo godt, at jeg er Valdemars mor, og det ikke var Valdemar, der var med bussen, siger hun.

Hun ringede efterfølgende til Solen for at forklare, hvad der var sket.

Pigen blev derefter bragt hjem til forældrene, mens Valdemar blev hentet af sin morfar.

Annonce

Samme chauffør kom ugen efter

Michelle Hollmann, der har fået bevilget HB-Care-kørslen af Vejle Kommune, ringede morgenen efter til firmaets Vejle-afdeling for at fortælle, hvad der var sket - samt for at brokke sig over den pågældende chauffør.

Det var - ifølge Michelle Hollmann - nemlig ikke første gang, at chaufføren, der er afløser, havde lavet rav i den, om end det var første gang, hun fik det forkerte barn udleveret.

Jeg så med det samme, at det ikke var Valdemar. Det var en pige.

Michelle Hollmann

Hun fortæller, at chaufføren flere gange er kommet for sent, ligesom han har afleveret den forkerte autostol.

Det havde hun dog valgt at se gennem fingrene med - men det ville hun ikke længere.

- Jeg bad dem sørge for, at han ikke kørte med Valdemar igen. Ham, jeg snakkede med, lovede, at de ville kontakte kørselskontoret og få det ordnet. Men i går morges var det så den samme chauffør, hvorefter kørselskontoret fortalte mig, at de slet ikke var blevet kontaktet af HB Care, siger Michelle Hollmann.

Hun fortæller, at Solen, der ligger i Vindinggård, informerede hende om, at chaufføren havde glemt at læse Valdemars navn op på en køreliste, der omfatter mindre end otte børn.

Annonce

Indledt en intern undersøgelse

Vejle Amts Folkeblad har henvendt sig til HB-Care, der bekræfter den uheldige hændelse.

Rasmus Krochin Sørensen, kommunikationschef hos firmaet, forsikrer dog Michelle Hollmann om, at chaufføren nu har kørt den sidste tur med hendes søn.

- Vi har indledt en intern undersøgelse af forløbet. Vores foreløbige konklusion på denne er, at der er sket meget beklagelige fejl. Der er opstået fejl både i forbindelse med den pågældende chaufførs verificering af kørelisterne samt i den efterfølgende interne kommunikation.

- Der er desværre tale om menneskelige fejl, og selvom denne type fejl forekommer yderst sjældent, er det bestemt ikke acceptabelt, fortæller Rasmus Krochin Sørensen, der gerne vil undskylde overfor mor og søn.

- Vi har, som en direkte følge af denne uheldige sag, indskærpet procedurerne over for alle vores ansatte omkring afhentning/verificering, tilføjer han.

Valdemar blev hentet af sin morfar, da han ikke kom med bussen. HB-Care forsikrer om, at chaufføren har kørt den sidste tur med drengen. Privatfoto
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør "efter gensidig aftale"

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Jelling

Børnefamilierne strømmer til: Nu er der ventelister til alle byens institutioner

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce