Annonce
Vejle

To bekendte er sigtet i sag om dødsfald - men politiet hælder til ulykke

Natten til lørdag var en stor del af Borgmester Madsens Gade spærret af, men lørdag morgen var afspærringen begrænset til området omkring opgangen til nummer tre. Foto: Torben Juhler
To bekendte til en 29-årig vejlenser, der forblødte på Borgmester Madsens Gade natten til lørdag, er sigtet i sagen. Men politiet mener ikke, at der er begået noget kriminelt.

Vejle: Sydøstjyllands Politi har anholdt to bekendte til den 29-årige mand, der natten til lørdag forblødte på gaden ud for opgangen til sin lejlighed i Borgmester Madsens Gade i Vejle.

Alligevel arbejder politiet lørdag formiddag ud fra den teori, at manden døde som følge af en ulykke, da han forsøgte at komme ind i sin opgang.

- Når vi har anholdt de to bekendte til afdøde, er det for at sikre deres retsstilling. Det er mere formelt, end det er ud fra en mistanke. Vi er i gang med at få begge mænd personundersøgt, og for at tilbageholde dem til undersøgelse, skal de have nogle rettigheder. Det får de, når vi sigter dem, forklarer vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum lørdag formiddag.

Annonce

Det er dog forkert at konkludere, at de to anholdelser og sigtelser af en 29-årig og 31-årig mand er foretaget helt uden et grundlag for mistanke.

- Vi efterforsker de bekendtes involvering i sagen for at kunne udelukke eventuelt strafbare handlinger og skyld. Mistankegrundlaget er til stede, da de bekendte var på stedet i forbindelse med dødsfaldet, og alle omstændighederne i forbindelse med dødsfaldet er endnu ikke klarlagt, siger vagtchefen.

Fik skåret hovedpulsåre over ved uheld

Politiet blev alarmeret af flere vidner lørdag klokken 0.58. Anmeldelserne lød på en mand, der lå på gaden med svære læsioner og blødte meget.


Når vi har anholdt de to bekendte til afdøde, er det for at sikre deres retsstilling. Det er mere formelt, end det er ud fra en mistanke.

Jeppe Thranum, vagtchef Sydøstjyllands Politi


- Flere vidner havde set, at manden løb frem og tilbage og efterfølgende lagde sig på vejen. Samtidig løb to mænd ud og ind af lejligheden og ned på gaden, mens de råbte om hjælp. I første omgang kunne vi ikke udelukke, at det var tale om et knivstikkeri, men det er der ikke tale om.

- Der er formentlig tale om, at den 29-årige har forsøgt at skaffe sig adgang til opgangen, og dermed er glasset i hoveddøren blevet knust. Manden har været så uheldig, at glasset har skåret hans hovedpulsåre over i armen, hvorefter han er forblødt af sine skader og døde i ambulancen på vej til sygehuset, fortæller vagtchefen.

Annonce

Mangler stadig resultater fra undersøgelser

Helt udelukke, at der er begået en kriminel handling, kan Sydøstjyllands Politi dog ikke lørdag.

- Vi arbejder stadig med de tekniske undersøgelser, og vi har heller ikke fået resultatet af det retslige ligsyn endnu. Derfor kan vi stadig ikke udelukke, at der begået en kriminel handling. Men vores foreløbige tese er, at det ikke er tilfældet, fortæller Jeppe Thranum.

Han forventer ikke, at politiet får resultater på alle undersøgelser i løbet af weekenden, så det bliver tidligst i næste uge, at offentligheden skal forvente at blive bekendt med sagens konklusioner.

Annonce

Begge løsladt lørdag - men fortsat sigtet

Forklaringer fra vidner på stedet bekræfter dog tesen om, at manden forsøgte at skaffe sig adgang til sin opgang via hoveddøren.

- Men vi har heller ikke fået resultatet fra blodprøverne, så vi ved ikke, om den 29-årige var påvirket eller ej, siger vagtchefen.

Klokken 12 lørdag er personundersøgelsen af de to bekendte afsluttet, og her er den ene løsladt, mens den anden bliver det kort efter.

- Vi har ikke begrundet mistanke, og derfor kan vi ikke tilbageholde dem, nu hvor personundersøgelsen er tilendebragt. Men vi opretholder sigtelserne, indtil vi har konklusionerne på undersøgelserne, forklarer Jeppe Thranum.

De pårørende til den 29-årige mand er blevet underrettet om hans død, og i løbet af dagen bliver der lagt blomster ved opgangen til hans lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Annonce