Annonce
Erhverv

To bilfirmaer fusionerer: - Vi gør det ikke for at vækste, men for at aflaste hinanden og have lidt mere frihed

Mads Hansen (tv.) fra Hornsyld Bilcenter og René Theill Kristensen fra RTK Auto slår karosserierne sammen og bliver til ét stort Hornsyld Bilcenter. Altså både med værksted og salg af biler. Foto: Morten Pape
Hornsyld Bilcenter og RTK Auto fusionerer under førstnævntes navn. Direktørerne slår fast, at faste kunder ikke kommer til at bemærke andet end en positiv bil-symbiose.

Hornsyld: To bilfirmaer fusionerer og bliver til ét. RTK Auto og Hornsyld Bilcenter kommer for fremtiden til at køre videre under sidstnævntes navn, Hornsyld Bilcenter.

I fusionen bringer de det bedste fra begges bilverdener: salg af biler og reparation af biler.

- Vi har altid ligget tæt på hinanden og været kollegaer, ikke konkurrenter. Sådan har det været, siden jeg kom til for over 15 år siden, siger René Theill Kristensen, indehaveren af RTK Auto.

Annonce

- Nu kan vi så koncentrere os om at handle med biler, som vi er gode til, fordi vi ved, at de er stærke på værksteds-delen.

Kunderne vil intet mærke

RTK Auto køber sig ind i Hornsyld Bilcenter, og begge bilfirmaer har allerede været så småt i gang med at omstille sig i december. 1. januar blev det så officielt.

- Alle de praktiske ting er stadig ikke helt på plads. Vi mangler de nye skilte ved RTK Auto. Men det bliver nok også den største ændring, vores kunder hver især kommer til at møde, fortæller Mads Hansen, som overtog det over 30 år gamle Hornsyld Bilcenter i 2018.

Der bliver skiftet lidt ud i skiltene hos RTK Auto, så det nye navn står klart og tydeligt frem. Foto: Morten Pape

Han nævner også flere af fordelene ved fusionen.

- RTK Auto har en højere værkstedsbygning, som vil passe perfekt til vores erhvervskunders biler. Og på grund af Hornsyld Bilcenters gode placering, skal vi have en masse af RTK's biler til at stå til skue heroppe.

Annonce

Én virksomhed, to adresser

En vekslende bil-symbiose. Men ellers vil alt være ved det samme gamle for kunderne på begge adresser på Hornsyld Industrivej.

- Man kan stadig ringe på de samme numre, og det er fortsat de samme hårdtarbejdende folk, som kunderne møder, lyder det fra René Theill Kristensen.

- Forskellen er nok bare, at nu kan det være både mig og Mads, der tager telefonen.

I alt vil der nu være fire mekanikere, en lærling, en klargøringsmand, en kontoransat og så de to direktører fordelt på to adresser. Men under én virksomhed.

RTK Auto har solgt mange flere biler gennem tiden, end hvad vi har, så vi glæder os til samarbejdet.

Mads Hansen, nu én af to direktører i Hornsyld Bilcenter

Samtidig bliver det samlede biludvalg større, og med nylige udvidelser bliver der mulighed for også at få repareret, serviceret og opladet el- og hybridbiler.

Annonce

Travlhed og navneskifte

Det er de forretningsmæssige fordele. Hvorfor valgte I personligt at lade jer fusionere?

- Jamen, begge virksomheder var ved at vokse sig store, og derfor havde både René og jeg ret travlt med at drifte dem. Nu kan vi sparre med og aflaste hinanden, måske have chance for at holde lidt mere fri. Det er nok den største grund til fusionen, forklarer Mads Hansen.

Som det kan ses, er alt ikke byttet ud ved RTK Auto endnu. Overgangen til Hornsyld Bilcenter sker stille og roligt her i januar. Men kunderne skal snart vænne sig til lidt andre facader. Foto: Morten Pape

Af samme grund slår de fast, at de ikke gennemgår fusionen for at vækste eller ansætte flere folk. De er godt tilfredse med, hvor de befinder sig lige nu.

René, du opgiver navnet på dit firma, der længe har været opkaldt efter dig. Hvordan føles det?

- Det hænger jeg mig ikke så meget i. Det ville jo alligevel have forsvundet, når jeg en dag går på pension, svarer René Theill Kristensen og tilføjer:

- Hornsyld Bilcenter giver mening, fordi det har et navn, som passer på geografien, og "bilcenter" dækker over både bilsalg og bilværksted. Det er vores ydelser, så navnet passer nu ganske godt, synes vi.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce