Annonce
112

Brandalarmer lød to gange - men der var ingen ild: Nu venter regning på 16.000 kroner

I slutningen af maj måtte TrekantBrand også rykke ud til en brandalarm på Jernbanegade, hvor der i øjeblikket er en renovering i fuld gang. Hver gang, brandvæsenet kører på en blind alarm, koster det anmelderen 8000 kroner. Arkivfoto: Klaus Madsen
Det sker jævnligt, at brandvæsenet må rykke ud til de såkaldte blinde alarmer, hvor der ikke er brand, selvom eksempelvis en automatisk brandalarm har givet melding derom. Det skete hele to gange i løbet af knap et døgn. Det munder ud i en regning på 16.000 kroner.

Fredericia: Brandvæsenet rykker ud, når alarmen går. Det er enten borgerne selv, der ringer og beder om hjælp eller fortæller, at de har observeret flammer eller røg. Med jævne mellemrum rykker TrekantBrand i Fredericia også ud til byens virksomheder, som har de såkaldte automatiske brandalarmer, ABA’er. Sådan en rykkede det lokale mandskab ud til over middag mandag. Det samme gjorde de tirsdag morgen, og begge udrykninger til samme sted.

Den ombygning, der er i fuld gang ved banegården i Jernbanegade, giver naturligvis anledning til støv på byggepladsen. Og når detektorer samtidig ikke kobles ordentligt af, går alarmen.

- Der bliver sendt en regning. Vi fakturerer 8000 kroner per blind alarm, fortæller indsatsleder ved TrekantBrand, Per Møller.

Det er ikke første og anden gang, det er sket. Også på Kristi himmelfartsdag blev en automatisk brandalarm aktiveret, hvilket dermed tilkaldte brandvæsenet.

Annonce

Knallert-brand

Udover de to udrykninger til blinde alarmer rykkede TrekantBrand mandag aften klokken 22.39 ud til Ullerupdalvej ved Korskærparken til en naturbrand.

Det viste sig at være en knallert, der både var overtændt og efterfølgende fuldstændig udbrændt. Ifølge Per Møller kom politiet efterfølgende til stedet.

Knap halvanden time forinden var mandskabet blevet kaldt ud til et færdselsuheld i krydset Vejlevej/Bredstrupvej. Her var to biler kørt sammen, men der var ved uheldet kun sket materiel skade. Begge førere kunne selv komme ud af deres biler, og de blev kortvarigt tjekket af en ambulance på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce