Annonce
forside

To brande med tre timers mellemrum i bofællesskab

En 40-årig kvinde blev anholdt i forbindelse med den anden brand. Politiet undersøger nu, om hun også har været involveret i den første brand. Arkivfoto

Den ene brand er med al sandsynlighed påsat af beboer. Politiet skal undersøge, som det samme gør sig gældende for den anden brand.

Annonce

Vejle: Medarbejderne ved et bofællesskab for fysisk og psykisk handicappede på Ringdams Kobbel måtte to gange søndag aften evakuere beboerne fra deres lejligheder.

Det skyldtes to brande, som fandt sted med blot få timers mellemrum.

Der kom melding om den første brand klokken 18.13. Her var der gået ild i en elevationsseng i en lejlighed. Branden holdt sig inde i selve lejligheden, fortæller Kristian Müller, indsatsleder ved TrekantBrand Vejle.

Få timer senere, klokken 21.03, blev brandfolkene kaldt ud til samme adresse, men denne gang i lejligheden ved siden af den, som brændte i første omgang.

Annonce

Hårdt ramt

Der er automatisk brandalarm ved bofællesskabet, så meldingen kom forholdsvist hurtigt efter brandens opståen.

- Det brændte rigtig godt i lejlighederne, som begge er hårdt ramt, siger indsatslederen om de to brande.

Han fortsætter:

- Der er dog tale om et nyere byggeri, så de brandmæssige adskillelser holdt brandene inde i lejlighederne, fortæller Kristian Müller.

Han roser personalet på stedet for deres håndtering af brandene. Beboerne blev i begge omgange evakueret i god ro og orden.

- Det gjorde de rigtig godt, siger indsatslederen.

Annonce

Anden brand er påsat

Politiet blev kaldt ud til begge brande, og i hvert fald den sidste brand regner man med er påsat.

- Vores umiddelbare vurdering er, at der bevidst er sat ild til en dyne i soveværelset ved en nabobeboer, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Patruljecenter Midt i Vejle.

Politiet har i forbindelse med branden anholdt en 40-årig kvindelig beboere, som blev personundersøgt på Retsmedicinsk Institut for at sikre spor efter branden.

Kvinden er efterfølgende blevet løsladt og skal afhøres på et senere tidspunkt.

Om den samme kvinde har noget at gøre med den første brand, vil politiet også undersøge.

- Vi skal have foretaget brandtekniske undersøgelser. Lige nu kan vi ikke sige, om den også er påsat, eller om der er tale om brand i sengens motor. Men det skal selvfølgelig undersøges, om de to brande har noget med hinanden, for det kan virke påfaldende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce