Annonce
Vejle

To centrale lyskryds går i sort

Lange bilkøer har hørt til dagens uorden dette efterår i Vejle, og i næste uge bliver problemerne næppe mindre, når to lyssignaler midt i byen sættes ud af drift i seks timer. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Styresystemet skal udskiftes i lyssignaler i midtbyen, så de slukkes i seks timer på torsdag.

Vejle: Det er ikke nemt at være trafikant i Vejle i disse uger med spærringen af Rådhustorvet og lukningen af tunnellen under jernbanen fra Gammelhavn til Sjællandsgade.

Torsdag skal bilisterne så lige gennem en periode på seks timer, hvor to lyskryds i midtbyen sættes ud af drift:

Styresystemerne i signalerne ved Nørretorv skal skiftes ud. Det betyder, at der slukkes for strømmen fra klokken ni til klokken 15 - og det skal bilisterne på den trafikkerede rute med Dæmningen og Nørrebrogade manøvrere i.

Når der ikke er lys i signalerne, skal bilisterne følge skiltningen for vigepligt på stedet og respektere fodgængere i fodgængerovergangen ved Nørregade.

Annonce

Usikker tidshorisont

Den seks timer lange slukning af lyssignalerne er, som de fleste har bemærket, langt fra den eneste forhindring i midtbyen. Passagen over Rådhustorvet mellem Kirkegade og Blegbanken har været spærret siden midten af september, og der lukkes tidligst op igen ved årsskiftet.

En sprængt hovedvandledning ved tunnellen under jernbanen mellem Sjællandsgade og Gammelhavn har ødelagt vejbanen og lukket for kørende trafik siden 21. oktober. Her står det endnu ikke helt klart, hvornår der igen kan åbnes.

Den foreløbige tidshorisont lyder på 29. november. I den periode er er etableret en alternativ ind- og udkørsel til grusparkeringspladsen ved rensningsanlægget fra Gammelhavn.

Ud over slukningen af lyssignalerne på Nørretorv er der også gang i ombygning af selve området. Det betyder, at buslommerne på stedet er spærret frem til fredag 15. november.

Veje halvt spærret

På vejene på nordsiden af fjorden er der en række forhindringer. Tættest på byen er halvdelen af Rødkildevej spærret på grund af en større opgravning i forbindelse med et klimaprojekt. Det arbejde fortsætter frem til 20. december ifølge den nuværende tidsplan. Det arbejde betyder blandt andet, at buslinje 1's rute er lagt om.

På den yderste del af Strandvejen mellem nummer 112 og 118 er det akkurat som ved Rødkildevej et lyssignal, der styrer trafikken. Her er Vejle Spildevand i gang med ledningsarbejde, og det vil efter planen vare til og med 7. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce